/ Hafjell

Hafjell Alpinsenter

Hafjell er kanskje Norges beste anlegg på sykkel, og absolutt høyt i toppen for parkkjørere og racere. Men skal du kjøre offpiste på Hafjell, ligger du dårlig an.

Sist oppdatert: 19. oktober 2021 kl 12.00
Hafjell ski alpint racing park
Fakkelbæreren fra OL '94 er hogget ut i motsatt dalside. Utsikten er en del av moroa på ski i Hafjell.
Lesetid: 3 minutter

Hafjell i Øyer nord for Lillehammer ble bygget til OL (slalåm/storslalåm), og har siden gradvis blitt en av landets største skidestinasjoner, for alt fra danske pakketurister til rikinger i egne luksushytter.

Det anlegget mangler av spektakulær natur, tar de igjen på sentral beliggenhet, systematisk tilrettelegging og dyktig destinasjonsutvikling. Snøkanoner dekker 80 prosent av løypene, og en komfortabel gondol bringer deg kjapt opp i terrenget. Klikk her for våre Fri Flyt-guider til norske skisteder!

   

Løypekart og snøforhold

løypekart guide alpint ski hafjell alpinsenter hafjell bike park
Heisene og gondolene på Hafjell går innimellom en stor skog av hytter.

Hafjell setter sin ære i god bakkepreparering. Flere områder er pekt ut spesielt for barn. Olympiabakken fra toppen av stolheisen er et sted å teste ferdighetene, og du får kjørt mye på skjær her. 

Hele greia med Hafjell er at de sannsynligvis har Norges beste park. Du finner flere linjer i anlegget utover sesongen, og særlig store hopp på høyeste nivå. Hafjell har tidligere vært åsted for bl.a. for Megapark og X-games.

Her finner du Fri Flyt sitt snøvarsel for Hafjell alpinsenter.

 

Offpiste og topptur

fri flyt megapark hafjell ski park twin tip
Hafjell har vært åsted for Fri Flyt Megapark og uendelige kule fotoshoots. Foto: Endre Løvaas

For den sultne pudderhund er Hafjell dessverre et ikke-tema. Det meste av anlegget er omringet av tett granskog, og der du kommer opp over tregrensa er det simpelthen altfor slakt til å være noen attraksjon for frikjørere.

På virkelig gode snødager kan du alltids leke deg i heistraséene. For øvrig er Hafjell kanskje mest beryktet som Norges største anlegg med fraværende freeride - muligheter.

Det er heller ingenting å nevne av topptur og randonee i området. På snaufjellet over dalen finner du derimot et stort nettverk av langrennsløyper.

 

Fri Flyt - reportasjer

Her er en oppsummering av 10 år med Megapark i Oppdal og Hafjell.

Hafjell har vært hjem til X-games i mars 2020, i 2017, og forsøker igjen i 2021. Her kan du lese alle våre X-games-saker.

Her er Terrengsykkel sin store feature-reportasje fra det berømte sykkelanlegget på Hafjell.

Har du noen tips som ikke er med her? Har du vært i anlegget og tatt noen fine bilder? Send oss gjerne det du har på nett@friflyt.no!

  

Reise, fritid og overnatting

Du kommer til Hafjell med strakaste vegen - nemlig E6. Buss fra Lillehammer går jevnlig. Her finner du anlegget på google maps.  Dersom du befinner deg i nærheten, f.eks. rundt i hyttefeltene, kan du bestille en personlig Hafjellbuss via en app anlegget har laget.

Dette er et av de større anleggene i regionen, komplett med en viss champagneføring. Både Ilsetra og Pellestova tilbyr overnatting midt i anlegget, og det er afterski i bunn i helgene. Hunderfossen familiepark finnes rett over på andre siden av Lågen.

 

Skikjøring i Hafjell alpinpark

hafjell.no

61 24 90 00

Antall heiser: 19

Antall nedfarter: 64

Lengste nedfart: 7000 meter

Høydeforskjell: 835 meter

Heiskort: 395 kr

Hvor: 23 km fra Lillehammer, 208 km fra Oslo, 333 km fra Trondheim, 465 km fra Bergen

Åpningstider: 09:30 - 16:30 alle dager

Publisert 19. oktober 2021 kl 12.00
Sist oppdatert 19. oktober 2021 kl 12.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen