Det lå an til drømmeforhold til helgas planlagte åpning i Hafjell med full fart på snøkanonene, og strålende vintervær med 20 cm natursnø fra sist helg.

Men som i forrige uke kom mildværet sigende midt i uka. Dermed ble det full stopp i snøproduksjonen, og sesongåpningen må utsettes til neste helg.

Annonse

– Det er alltid gøy å kunne åpne tidlig og forlenge sesongen, men vi er ikke blitt så ferdige som vi håpet denne uka, og det er ikke mulig å produsere snø i de forholdene vi har nå med tåke og mildvær. Slik det ser ut nå, får vi ikke startet snøkanonene igjen før tidligst til helga, sier Tommy Viken, som er driftssjef i Hafjell.

Nå kommer vinteren

Men fra helga ser det lysere ut.

– Værprognosene for helga ser veldig lovende ut, og utover i hele neste uke er det meldt fine forhold for snøproduksjon, så neste helg er jeg ganske trygg på at vi kan åpne, sier Viken, og ønsker skifolket velkommen til fjells helga 18. til 19. november.

Åpner noen av de fineste bakkene først

I første omgang er det løypene på toppen som åpner. – Vi ligger an til å åpne fire kilometer løyper og tre heiser. Det er Gaialøypa, Hafjelløypa og Fjelløypa, så her er det terreng som passer for både utrente og gode alpinister, og Gaialøypa er en av de aller fineste carvingbakkene vi har, samt barneområdet ved Gaiaheisen, sier Viken, og legger til at det er gratis å bruke Gaiaheisen og barneområdet. De to andre heisene som vil gå er Hafjellheisen og Fjellheisen.

I Kvitfjell blir det åpning allerede fra fredag 10. november.