Vinterlige forhold de siste dagenes har fått fart på snøkanonene, og fredag morgen åpner Familiebakken og Familieheisen, samt en tidligpark med minst fire rails og to bokser.

– Kuldegradene er på plass og snøkanonene suser i hele Kvitfjell. De siste dagene har snøproduksjonen vært så god at vi kan åpne fredag, sier Vibeke Fürst Holtmann, som er markedsansvarlig i Kvitfjell.

Kvitfjell hadde opprinnelig planlagt åpning forrige helg, som ett av de aller første i landet. Men mildværet midt i uka gjorde at snøproduksjonen stoppet helt opp, og åpningen måtte utsettes en uke. Nå ser forholdene derimot upåklagelige ut.

– Tradisjonen tro åpner vi Familiebakken tidlig. Kanonsnøen er blandet med en god dose natursnø, og det er vinterlig og flott i hele Kvitfjell.  Holder værprognosene seg, ser det lyst ut med tanke på åpning til toppen på begge sider av fjellet  i løpet av noen dager etter sesongstarten i Familiebakken, sier Odd Stensrud, som er daglig leder i Alpinco AS.

Også Hafjell satser på åpning lørdag, og på Sjusjøen og Skeikampen – som begge tidligere antydet åpning denne helga – går snøkanonene denne uka. Men de har foreløpig ikke slått fast åpningsdato.