Oppdal-lærer koronasmittet etter skisamling på Kvitfjell

En lærer på Oppdal videregående skole har testet positivt for koronaviruset Covid-19 etter en skisamling på Kvitfjell. Skolen er nå stengt.

Sist oppdatert: 12. mars 2021 kl 10.42
Kvitfjell koronavirus covid-19
SMITTET: En lærer er smittet av covid-19 etter en skisamling på Kvitfjell. Foto: Alpinco
Lesetid: 1 minutter

Det var 34 elever og tre lærer som deltok på en skisamling på Kvitfjell. Da de kom hjem, ble en lærer testet for koronaviruset.

Torsdag kveld ble det bekreftet at han testet positivt. 

Det er NRK som meldte om saken fredag formiddag.

– Jeg pratet med ham i går kveld. Han er ved godt mot, men veldig lei seg for å ha fått dette og ringvirkningene det har for skolen, sier stedfortredende rektor, Torkel Kant til NRK.

Skolen er nå stengt. Det betyr at  300 elever og 60 ansatte fredag holder seg hjemme, med hjemmeundervisning. Oppdal videregående skole er et kjent skigymnas, som har hatt flere store skistjerner som elever - blant annet Aksel Lund Svindal.

Kant er klar på at reisen til Kvitfjell var forsvarlig.

– I forbindelse med regelverket som Norges Skiforbund har lagt til grunn, er det det, sier han til NRK.

Alle 34 elevene som delta på skisamlingen skal nå testes, noe de også er i gang med. Elevrådsleder Elias Morken sier han synes skolen har håndtert situasjonen godt.

– Det var uheldig at det ble som det ble. I etterkant synes jeg skolen har håndtert situasjonen godt, med god informasjon til oss elever.

Publisert 12. mars 2021 kl 10.42
Sist oppdatert 12. mars 2021 kl 10.42
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen