– Nå blir det enda enklere for folk å komme seg ut i bakken, sier administrerende direktør i SJ Norge, Rikke Lind i en pressemelding.

Togstasjonen på Kvitfjell, som er en del av Dovrebanen, har de siste tre årene vært helt stengt. Det er også drøyt ti år siden toget hadde faste avganger - fra 2012 har den kun vært i bruk under arrangement som verdenscup i alpint.

Men nå blir altså toget en del av den ordinære Dovrebanen, og får seks avganger i døgnet. De siste årene har perrongen blitt betydelig oppgradert.

Etter planen skal det første toget stoppe på Kvitfjell 11. desember, og toget går altså både fra Oslo og fra Trondheim. Ifølge Vy.no skal toget ta i underkant av tre timer fra Oslo S.

– Det er viktig for oss at dette er en sømløs opplevelse for gjesten. Reiser du med morgentoget fra Oslo kan du sette fra deg skift og annet i skiskapet og deretter ta heisen til fjells og kjøre ski, sier kommunikasjonsansvarlig i Alpinco, Veslemøy Eineteig Wedum i pressemeldingen.

Kvitfjell planla opprinnelig sesongstart tidlig i november i år, men milde temperaturer har gjort at den foreløpig er utsatt til 25. november.