Kvitfjell-togstasjon gjenåpner

Nå kan du ta toget til Kvitfjell fra Oslo og Trondheim

Etter drøyt ti år uten faste avganger åpner nå togstasjonen på Kvitfjell igjen for reisende fra Oslo og Trondheim.

Sist oppdatert: 15. november 2022 kl 15.08
Kvitfjell ski guide fri flyt snowboard alpint ol lillehammer
TOGSTOPP: Kvitfjell får nå faste avganger. Foto: Alpinco
Lesetid: 1 minutter

– Nå blir det enda enklere for folk å komme seg ut i bakken, sier administrerende direktør i SJ Norge, Rikke Lind i en pressemelding.

Togstasjonen på Kvitfjell, som er en del av Dovrebanen, har de siste tre årene vært helt stengt. Det er også drøyt ti år siden toget hadde faste avganger - fra 2012 har den kun vært i bruk under arrangement som verdenscup i alpint.

Men nå blir altså toget en del av den ordinære Dovrebanen, og får seks avganger i døgnet. De siste årene har perrongen blitt betydelig oppgradert.

Etter planen skal det første toget stoppe på Kvitfjell 11. desember, og toget går altså både fra Oslo og fra Trondheim. Ifølge Vy.no skal toget ta i underkant av tre timer fra Oslo S.

– Det er viktig for oss at dette er en sømløs opplevelse for gjesten. Reiser du med morgentoget fra Oslo kan du sette fra deg skift og annet i skiskapet og deretter ta heisen til fjells og kjøre ski, sier kommunikasjonsansvarlig i Alpinco, Veslemøy Eineteig Wedum i pressemeldingen.

Kvitfjell planla opprinnelig sesongstart tidlig i november i år, men milde temperaturer har gjort at den foreløpig er utsatt til 25. november.

Publisert 15. november 2022 kl 15.07
Sist oppdatert 15. november 2022 kl 15.08
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen