Sjoggfilm er navnet på festivalen, som  arrangeres for å feire og markere at det er ett år igjen til Ungdoms-OL på Lillehammer 2016. Festivalen starter i Søndre Park i Lillehammer i dag (onsdag), og varer til over helga.

– Vi er veldig spente på vår første Sjoggfilm og samarbeidet med Field Productions. Kanskje dette kan skape grobunn for en varig ski- og brettfilmfestival i Lillehammer, sier Eirik Høyme Rogn, som er ansvarlig for folkeliv og seremonier under Ungdoms-OL i Lillehammer i 2016. 

Søndre park blir ikledd iskunst og miniskiløype, og det blir sitteplasser av snø. På Café Stift rigges det til «aftersjogg» og kvalitetsquiz. Lørdag stelles det i stand bruktmarked i samarbeid med Protect Our Winters Norge.

– Med Sjoggfilm ønsker vi å samle vinterglade folk i alle aldre. Fokuset er rettet på vintersport, idrettsglede og bærekraft, forteller Høyme Rogn.

Første drypp på programmet og selve åpningen av festivalen er Fields kinosuksess Supervention, og andre filmer på programmet er Mission Antarctic, Being There, Mica to Greenland, Bjørnøya, The Little Things, Aksel Lund Svindal i Lyngsalpene og For me (Oakley) og Valhalla (Sweetgrass). Det blir også foredrag med Alexander Gamme, Polarjenter og Himmeljegerne på en innendørs arena i byen.

Festivalen er gratis, og mer info finner du her.