/ Skifilm

Viste frem klippene du ikke får se i Supervention 2

På to dager klippet Field Productions ferdig Supervention 2 som kommer på kino, og den tilhørende bakomfilmen som blir vist på Film Tour.

Sist oppdatert: 3. oktober 2016 kl 15.00
BAKOMFILM: Supervention 2s bakomfilm hadde premiere på Rockefeller fredag - en og en halv time etter at den ble gjort ferdig. Foto: Skjermdump / Supervention 2 Behind the scenes
BAKOMFILM: Supervention 2s bakomfilm hadde premiere på Rockefeller fredag - en og en halv time etter at den ble gjort ferdig. Foto: Skjermdump / Supervention 2 Behind the scenes
Lesetid: 4 minutter

– Vi har så mange ting som ikke blir med i filmen, så det hadde vært dumt om det ikke ble vist noen plass. Film Tour er jo en bra arena å vise det fram, sier Even Sigstad til Fri Flyt.

Fredag startet årets Fri Flyt Film Tour på Rockefeller i Oslo, og blant filmene var premieren på Supervention 2 sin bakomfilm. Selve hovedfilmen kommer på kino 28. oktober, men ble klippet ferdig torsdag denne uka.

Field Productions gjorde dermed ferdig både bakomfilmen og Supervention 2 i slutten av forrige uke. Den kommende kinofilmen har tatt tre måneder å klippe, og ble klipt ferdig torsdag i forrige uke.

  • Se bilder fra bakomfilmen og Film Tour på Rockefeller i galleriet nedenfor.

Les også: Even Sigstad: – Jeg føler vi har mye å fortelle (krever innlogging)

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SV-2
SV-2

BOMTUR: Åsmund Thorsen og Eirik Finseth i Alaska. Foto: Skjermdump / Supervention 2 Behind the scenes

Hektiske dager

Sigstad har jobbet 88 av de siste 90 dagene, og signerte tidenes jobbøkt med to ekstremt hektiske dager.

– Egentlig skulle Supervention 2 vært ferdig 10. september, men vi har hatt så mye materiale at vi pusha deadlinene til det ytterste. Natt til torsdag i forrige uke døgna vi for å bli ferdig etter non-stop jobbing i tre måneder. Klokka 6 på morgenen på torsdag var den ferdig, så var det to timer søvn før vi leverte noen andre ting til Supervention 2. Litt senere torsdag starta jeg å jobbe med bakomfilmen, og med unntak av to timer søvn klokka 6 fredag morgen, var full jobbing med den. Klokka 20.00 (Film Tour startet 20.00 red.anm.) eksporterte jeg filmen, og løp ned til Rockefeller, ler Sigstad.

I filmen som ble vist på Rockefeller ble to av tidenes bomturer fra Field vist fram. En tur til Chile, hvor blant annet Anders Backe og Sigstad skulle filme i Sewell. Det falt ikke i god jord hos enkelte, og filmingen ble avbrutt.

Den andre turen var 2016-turen til Alaska, hvor Eirik Finseth og Åsmund Thorsen var med Filip Christensen og Lasse Nyhaugen. Etter 22 dager måtte gjengen vende hjemover uten et eneste brukbart klipp.

– Samtidig som de var i Alaska skjedde det også mye hjemme de skulle vært på. De prøver knallhardt, mye mer enn vi får se i filmen, med det gikk ikke. Det er klart det er frustrerende, men sånn er det av og til. Vi er vant til det alle sammen, og det meste vi er på er jo egentlig bomturer. Det meste av skikkelig skikjøring blir filma på 2-3 dager. Vi har for eksempel vært 5-6 i uker i Lofoten for å filme det ene segmentet derfra, forteller Sigstad.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SV-3
SV-3

BOMTUR 2: Anders Backe i Chile. Foto: Skjermdump / Supervention 2 Behind the scenes

– Vanskelig å velge

I tillegg til bomturene får vi se Asbjørn Eggebø Næss, Linn Cecilie Mæhlum og Eirik Finseth i hjemlige trakter. Ingen av disse klippene nådde heller helt opp til Supervention 2.

– Det var jo også mye bra klipp i bakomfilmen. Har det vært vanskelig å finne ut hva som skal i hovedfilmen?

– Det er klart det er vanskelig. Vi kan jo ikke ha med alt. Da blir det kjedelig til slutt. Det som er vanskelig er å få fortalt disse historiene, og vi har så mye å velge mellom.

– Nå som den ferdig klippet. Hvor fornøyd er du med resultatet?

– Jeg må si jeg er fornøyd. Vi kunne ikke jobbet noe hardere. Vi har gitt alt, og gått så all in som noen noen gang har gjort med et prosjekt. Vi hadde ikke mer tid, og har pusha alt til det siste. Vi har brukt alle pengene og all tiden vi hadde, og jeg føler vi er ferdige sånn sett.

Film Tour er på sitt andre stopp i Stavanger mandag. Vil du se bakomfilmen til Supervention 2, og Vår Beste Dag og Tight Loose bør du dra på et av de kommende stoppene.

Publisert 3. oktober 2016 kl 15.00
Sist oppdatert 3. oktober 2016 kl 15.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen