– Det er den store drømmen min at denne bølgen vil være med å forme sporten framover sammen med WSL, sier Kelly Slater i en pressemelding sendt ut av World Surf League (WSL).

I starten av mai i år fikk surflegenden massiv oppmerksomhet da han avslørte flere detaljer rundt sin kunstige bølge, i form av fire videoer i sosiale medierDet er Kelly Slaters selskap, Kelly Slater Wave Co, som har laget den kunstige bølgen, som foreløpig er på et ukjent sted.

Annonse

Nå er det altså klart at det er den internasjonale surfligaens eier, WSL Holdings, som kjøper majoriteten av aksjene i Slaters bølgeselskap. Det er i pressemeldingen uklart nøyaktig hva de ønsker å bruke bølgen til, annet enn at de er positive til et partnerskap med verdens største surfstjerne.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

BØLGEN: Her kan du se mer om bølgen. Foto: Kelly Slater Wave co

– WSL representerer det beste av konkurransesurfing for menn og kvinner, og bølgen som er laget av Kelly Slater er revolusjonerende. Den har mulighet til å ta forbedre alle aspektene innenfor idretten, sier Paul Speaker, administerende direktør i WSL.

Da bølgen ble vist frem tidligere denne måneden var ikke alle like positive. Redaktør i Surfer magazine, Steve Hawk, sia i et intervju med LA Times at han er kritisk, og mener det ikke er ekte surfing.

– Vi får kanskje en olympisk mester i surfing som aldri har dukket under en bølge eller som aldri har blitt vettskremt. Jeg synes framtiden er nedslående. Dette er ikke ekte surfing, sier Hawk til den amerikanske avisen, før han fortsetter.

Det er ukjent hvilke summer WSL har gått inn med i Slaters selskap.