I januar 2015 fikk verden for første gang se den kunstige bølgen med legenden selv i aksjon. Det var ikke småtterier historien beste surfer kunne presentere, og han var tydelig selv sjokkert over hvor perfekt bølgen brøt. Hvordan Kellys bølge fungerer og ligger er foreløpig veldig hemmelig, men i fire videoklipp lansert på diverse sosiale medier fikk vi en nytt gjensyn og bekreftelse på at det en noe veldig stort på gang.

Med seg har han flere venner som Nat Young, Carrisa Moore og Kanoa Igarash. I tillegg viser Slater frem gamle ferdigheter selv. 

Slater har jobbet med bølgen i mange år, og man trodde lenge den skulle se helt annerledes ut. Tidligere tegninger viste at bølgen skulle bryte i en sirkel, men det kan hende de kom på andre tanker da de så hva Wave Garden fikk til. Konseptet virker nemlig ganske likt, bare at denne bryter kraftigere, renere og bedre.

Ikke alle er like imponerte over bølgen, derimot. Redaktør i Surfer magazine, Steve Hawk, sier i et intervju med LA Times at han er kritisk, og mener det ikke er ekte surfing.

– Vi får kanskje en olympisk mester i surfing som aldri har dukket under en bølge eller som aldri har blitt vettskremt. Jeg synes framtiden er nedslående. Dette er ikke ekte surfing, sier Hawk til den amerikanske avisen, før han fortsetter.

– Det som gjør surfing så fantastisk er at du får de få sekundene med perfeksjon inne i alt kaoset.

Se klippene her: