Hjem
 / Surf
 / Er denne Kelly Slater-bølgen surfernes framtid?

Er denne Kelly Slater-bølgen surfernes framtid?

Kelly Slater viser fram mer av sin nye, kunstige bølge.

Sist oppdatert 6. mai 2016 kl 12.10
KUNSTIG: Slik ser bølgen Slater har bygget ut. Foto: Skjermdump
KUNSTIG: Slik ser bølgen Slater har bygget ut. Foto: Skjermdump

I januar 2015 fikk verden for første gang se den kunstige bølgen med legenden selv i aksjon. Det var ikke småtterier historien beste surfer kunne presentere, og han var tydelig selv sjokkert over hvor perfekt bølgen brøt. Hvordan Kellys bølge fungerer og ligger er foreløpig veldig hemmelig, men i fire videoklipp lansert på diverse sosiale medier fikk vi en nytt gjensyn og bekreftelse på at det en noe veldig stort på gang.

Med seg har han flere venner som Nat Young, Carrisa Moore og Kanoa Igarash. I tillegg viser Slater frem gamle ferdigheter selv. 

Slater har jobbet med bølgen i mange år, og man trodde lenge den skulle se helt annerledes ut. Tidligere tegninger viste at bølgen skulle bryte i en sirkel, men det kan hende de kom på andre tanker da de så hva Wave Garden fikk til. Konseptet virker nemlig ganske likt, bare at denne bryter kraftigere, renere og bedre.

Ikke alle er like imponerte over bølgen, derimot. Redaktør i Surfer magazine, Steve Hawk, sier i et intervju med LA Times at han er kritisk, og mener det ikke er ekte surfing.

– Vi får kanskje en olympisk mester i surfing som aldri har dukket under en bølge eller som aldri har blitt vettskremt. Jeg synes framtiden er nedslående. Dette er ikke ekte surfing, sier Hawk til den amerikanske avisen, før han fortsetter.

– Det som gjør surfing så fantastisk er at du får de få sekundene med perfeksjon inne i alt kaoset.

Se klippene her:

Publisert 6. mai 2016 kl 12.10
Sist oppdatert 6. mai 2016 kl 12.10
Relaterte artikler
MIDT I ØRKENEN: Bølgebassenget i Abu Dhabi vil bli verdens største i sitt slag.
Abu Dhabi blir surfdestinasjon over natten

Åpner verdens største bølgebasseng midt i ørkenen

EVIG UNG: Kelly Slater sjokkerte en hel verden da han vant Billabong Pro Pipeline på Hawaii samme uke som han ble 50 år gammel. Foto: WSL / Heff
Vil forsvare tittelen

50 år og storfavoritt

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo | Tlf: 21 95 14 20

Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Nyhetssjef: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen | Daglig leder: Anne Julie Saue