– Jeg skal gjøre et skikkelig forsøk på tittelen neste år, og virkelig prøve å få til en god sesong, sier surfelegenden Kelly Slater til WSL.

Det 44 år gamle ikonet har vært i verdenseliten i en mannsalder, og har blitt verdensmester ikke mindre enn elleve ganger. Slater tror han har sjansen til å ta nok en tittel, og vil satse alt på å stå øverst på pallen etter neste sesong.

– Jeg ble veldig inspirert av hvordan det gikk i år, så jeg skal ta de neste månedene til å få kroppen på plass, sier Slater.

Det var 24-åringen John John Florence som ble verdensmester i år etter å ha knivet med Matt Wilkinson, Gabriel Medina og Jordy Smith. I Portugal tidligere denne uka satte han spikeren i kista før siste event på Hawaii. Slater var faktisk ikke ute av tittelkampen før Florence vant i Portugal, så at legenden Slater kan hamle opp med Florence er sikkert. I en episk finale på Tahiti surfet de nemlig i finale mot hverandre. Da var det Slater som trakk det lengste strået, og tok sin første verdenscupseier siden 2013.

Også da hadde Slater håp om å stå øverst på pallen. Dessverre ødela en dårlig sesongstart for planene.