/ Surf

- Kelly & co i Indo

ASP WORLD TOUR BALI: Penger, poeng og beach-cred står på spill de neste dagene når Kelly Slater og resten av surf-eliten inntar bølgeparadiset Bali. Fri Flyt er på plass!

Sist oppdatert: 17. juni 2013 kl 12.12
MR. SMITH: Jordy Smith mistet ledelsen i verdenscupen etter Fiji, men er garantert innstilt på å ta den tilbake. Bilde: Red Bull
MR. SMITH: Jordy Smith mistet ledelsen i verdenscupen etter Fiji, men er garantert innstilt på å ta den tilbake. Bilde: Red Bull
Lesetid: 2 minutter

Det er høye forventninger til årets femte konkurranse i ASP World Tour. Primærspotten «Keramas» er berømt for sin unike kombinasjon av en rask, hul barrel fra take-off før den slakker av inn i en lekelysten sluttseksjon, perfekt for store, høytscorende aerials. Disse særtrekkene vil antageligvis gjøre kampen om de viktige poengene tøffere enn noen gang, da alle deltagerne vil få mulighet for å vise frem sine sterkeste sider, uavhengig av spesialiteter. 

 Fri Flyt og John Jacobsen rapporterer fra Oakley Pro på Bali. Følg med videre for ekslusive oppdateringer og sladder fra innsiden. 

Storfavoritt til Bali Oakley Pro, med mer enn 20 års profesjonell konkurranseerfaring og en rynkefri triksepose full av godsaker, er 11 ganger verdensmester Kelly Slater (41). Han kommer til Bali med selvtillit og navnet sitt på toppen av ASP rankingen etter en overbevisende seier forrige uke under Volcom Fiji Pro. Det er dermed trygt å anta at floridianeren med sin ikoniske biljardkulesveis er tilbake i toppform etter relativt svake plasseringer i de to foregående konkurransene, og han vil nok gjøre sitt ytterste for å ødelegge nattesøvnen til åpenbare favoritter som John John Florence (HAW), Gabriel Medina (BRA), Mick Fanning (AUS), Jordy Smith (ZAF) og regjerende verdensmester Joel Parkinson (AUS).  

ASP Media Manager, Steve Robertson har store forventninger til forholdene denne uken.

– Bølgevarselet ser veldig lovende ut og vi antar å kunne starte konkurransen i store, gode bølger allerede på tirsdag, sier han. 

LES OGSÅ: Tjue i Stil

– Vi er veldig begeistret for å være tilbake i Indonesia og arrangementet på Keramas representerer ikke bare en mulighet for publikum å oppleve banebrytende surfing ved en unik arena, men også elitesurfingens etterlengtede retur til Bali, fortsetter Steve.  

TEASER TIL OAKLEY PRO

Forrige WCT konkurranse på øya var Rip Curls «Somewhere in Indo» i 2008 og selv om den kanskje er best husket for Kellys switch tube på Padang Padang var det broren til avdøde 3x verdensmester, Andy Irons, Bruce som stakk av med seieren. Sistnevnte er denne gang gitt et wildcard til konkurransen og takket være mye fartstid på Keramas, er han forventet å levere en underholdende oppvisning verdt å få med seg på webcast. 

Tre dager på Bali med Kelly:

Publisert 17. juni 2013 kl 12.12
Sist oppdatert 17. juni 2013 kl 12.12
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen