/ Surf

Kelly.Slater vant sin 11. Verdensmester-tittel

Kelly Slater har tatt sin verdensmestertittel nummer 11. Vil 39-åringen gå for 12?

Sist oppdatert: 3. november 2011 kl 08.34
KAMPANJEN GODT I GANG: Det lå allerede i kortene. Slaters 11. verdensmestertittel ble sikret på Ocean Beach i San Fransisco.
KAMPANJEN GODT I GANG: Det lå allerede i kortene. Slaters 11. verdensmestertittel ble sikret på Ocean Beach i San Fransisco.
Lesetid: 2 minutter

I to tiår har Kelly Slater dominert konkurransesurfing og vært både den yngste og eldste til å vinne den gjeve verdensmestertittelen. Amerikaneren er nå 39 år gammel og en inspirasjonskilde for en hel generasjon av surfere. Spørsmålet alle nå stiller seg er det samme som da Slater fikk sin 10. tittel. «Vil han gå for en til»?

 – Den tiende tittelen virket vanskeligere for meg og føltes som en lang reise. I år kunne jeg legge det bak meg. Folk stilte spørsmål om den ellevte, men symbolikken var ikke like sterk som den tiende. Dette året gikk alt litt mer under radaren og det var som å begynne på nytt, sier Kelly som kan se tilbake til tre seiere og fem finale fra årets tour. 

LES OGSÅ: Ke11y?

– Folk snakker om alderen min. Jeg er 39, nesten 40, og for meg er dette bare et tall. Du kan bevise at folk tar feil og holde deg super-sunn. Jeg ser ingen grunn til ikke å være i bedre form som 50-åring enn jeg er nå. 

 

Den ellevte tittelen ble sikret under Rip Curl Pro i San Fransisco. Forventningene sto i høyspenn, og for at Slater selv skulle avklare dette før siste world tour stopp på Hawaii måtte han vinne i tredje runde mot Daniel Ross. Australeren gjorde heatet til en thriller, men Slater hanket inn seieren med en totalsum på 15.13 mot 14.40. 

LES OGSÅ: - 41 gode steder å surfe i Norge

På land sto tusenvis av tilskuere, fans og pressefolk og ventet på legenden. Det vrimlet av plakater, capser og t-skjorter med ordspillet Ke11y. En fattet, men blid Slater ble ble båret på gullstol gjennom folkemassen. Samtidig surfet Slaters største rival i år Owen Wright et forrykende heat. Med konkurransens høyeste score pulveriserte han all motstand fra Adam Melling. Men det var det ingen som fikk med  seg. Alle var opptatt med å feire Kelly. 

Slaters seiersrekke: 

2011: Rip Curl Pro Search San Francisco – USA
2010: Rip Curl Pro Search Puerto Rico – USA Territory
2008: Billabong Pro Mundaka – Spania
2006: Billabong Pro Mundaka – Spania
2005: Nova Schin Festival – Brazil
1998: Mountain Dew Pipeline Masters – Hawaii
1997: Expo 98 Figueira 97 – Portugal
1996: Coca Cola Figueira 96 – Portugal
1995: Chiemsee Pipe Masters – Hawaii
1994: Chiemsee Gerry Lopez Pipe Masters – Hawaii
1992: Alternativa Surf Rio – Brasil 

Publisert 3. november 2011 kl 08.34
Sist oppdatert 3. november 2011 kl 08.34
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen