Slater vs Dane Reynolds. Mannen som hoppet av world touren i fjor til fordel for frisurfing og egenutvikling. Men i Frankrike kom wildcardet tilbake med et smell! En etter en, feide han store navn av banen. Deriblant Joel Parkinson, Mick Fanning og John John Florence - under forhold som de fleste ville karakterisere som umulig. Et blytungt beachbreak på La Graviere krekte brett som fyrsikker, og sørget for et show som sendte frysninger langt nedover ryggen på folk. 

Reynolds klarte riktignok ikke å få selveste på ryggen, for når Slater tar på seg storform-hatten er han ikke lenger et menneske. Og det gjorde han under finalene, da han dessuten la Joel Parkinson for sine føtter og krabbet enda litt nærmere en ny sammenlagt-tittel. Isåfall den 12. i rekken. 

Allerede i morgen fortsetter det spennende oppgjøret om sammenlagttittelen i Rip Curl Pro i Peniche, Portugal. Og tre ting er helt sikkert: Mick Fanning. Joel Parkinson og John John Florence skal gjøre alt de makter for at den ikke skal havne i hendene på Slater - igjen. 

Resultater:

Finale:

1 – Kelly Slater (USA) 17.26 

2 – Dane Reynolds (USA) 14.00 

Semifinale:

SF 1: Dane Reynolds (USA) 15.70 def. John John Florence (HAW) 15.60

SF 3: Kelly Slater (USA) 12.27 def. Joel Parkinson (AUS) 10.93

World Touren sammenlagt: (Etter Quiksilver Pro France):

1. Joel Parkinson (AUS) 46,200 poeng

2. Kelly Slater (USA) 45,450 poeng

3. Mick Fanning (AUS) 43,000 poeng

4. John John Florence (HAW) 39,150 poeng

5. Taj Burrow (AUS) 31,900 poeng

Film fra nest siste dag:

Film fra siste dag: