– Jeg liker at kroppen min har en hensikt. I en periode var jeg lite bevisst, der jeg var klumpete og stor, og tenkte bare at jeg ikke så ut som en modell. Jeg hadde store lår fra vekttrening. Men jeg lærte etterhvert å omfavne den jeg er, og hvordan jeg ser ut. Å være en sterk kvinne som atlet og i vannet er en god ting, sier surfstjernen Courtney Conlogue til ESPN Body Issue.

Søndag lanserte TV-gignaten nettversjonen av magasinet, som i en årrekke har hatt tradisjon for å få store idrettsutøvere til å kaste klærne foran kameraet. Nå er det den 23 år gamle Courtney Conlogue som er siste gren på stammen. Surfstjernen er til vanlig proff i World Surf League (WSL), der hun i år er rangert som nummer en. Magasinet er av mange sett på som kontroversielt, men har høy status hos proffutøvere i flere grener.

Annonse

– Jeg er på et sted hvor jeg er fornøyd med hvordan jeg føler meg. Alt med kroppen min er finjustert til å fungere optimalt, forteller surfstjerna.

For Conlogue er langt fra den første actionsportutøveren som kaster klærne for TV-gigantens kroppsmagasin. Tidligere har utøvere som Kelly Slater, Jamie Anderson, Coco, Ho, Louie Vito, Gretchen Bleiler, Elena Hight, Travis Pastrana, Maya Gabeira og Stephanie Gilmore posert foran kameraet med lite klær. Av norske utøvere er det, såvidt Fri Flyt kjenner til, bare golferen Tutta Pettersen som har kledd seg naken for ESPN Body Issue. 

Conlogue er inne i sin sjette sesong i verdenscupen, og vet mye om hvordan det er å være en idrettsutøvere i verdensklasse. 

– Utenfor sesong trener jeg tre til fem dager i uken i tillegg til å være i vannet hver dag. Sporten vår avhenger veldig av Moder Jord, så hvis bølgene er gode surfer jeg nok seks timer hver dag. Jeg tror spesielt padlingen er noe andre utøvere blir overrasket over når de lærer seg surfing. Hadde det vært et pedometer som målte padletakene mine hadde jeg nok klokket inn tusener av mil hvert år.

Halvveis i årets sesong leder altså Conlogue verdenscupen - sist etter en sterk andreplass i Fiji, hvor haiofferet Bethany Hamilton stjal showet.

Slik så det forøvrig ut da verdensstjerne Kelly Slater gjorde det samme:

14-29-04_fancybox