/ Surf

Surfstjerne kaster klærne

23 år gamle Courtney Conlogue blir å se i den nyeste utgaven av ESPN Body Issue.

Sist oppdatert: 28. juni 2016 kl 10.22
KASTER KLÆR: Courtney Conlogue kler seg naken i det nyeste ESPN-magasinet. Foto: Steve Lippman / ESPN
KASTER KLÆR: Courtney Conlogue kler seg naken i det nyeste ESPN-magasinet. Foto: Steve Lippman / ESPN
Lesetid: 2 minutter

– Jeg liker at kroppen min har en hensikt. I en periode var jeg lite bevisst, der jeg var klumpete og stor, og tenkte bare at jeg ikke så ut som en modell. Jeg hadde store lår fra vekttrening. Men jeg lærte etterhvert å omfavne den jeg er, og hvordan jeg ser ut. Å være en sterk kvinne som atlet og i vannet er en god ting, sier surfstjernen Courtney Conlogue til ESPN Body Issue.

Søndag lanserte TV-gignaten nettversjonen av magasinet, som i en årrekke har hatt tradisjon for å få store idrettsutøvere til å kaste klærne foran kameraet. Nå er det den 23 år gamle Courtney Conlogue som er siste gren på stammen. Surfstjernen er til vanlig proff i World Surf League (WSL), der hun i år er rangert som nummer en. Magasinet er av mange sett på som kontroversielt, men har høy status hos proffutøvere i flere grener.

– Jeg er på et sted hvor jeg er fornøyd med hvordan jeg føler meg. Alt med kroppen min er finjustert til å fungere optimalt, forteller surfstjerna.

For Conlogue er langt fra den første actionsportutøveren som kaster klærne for TV-gigantens kroppsmagasin. Tidligere har utøvere som Kelly Slater, Jamie Anderson, Coco, Ho, Louie Vito, Gretchen Bleiler, Elena Hight, Travis Pastrana, Maya Gabeira og Stephanie Gilmore posert foran kameraet med lite klær. Av norske utøvere er det, såvidt Fri Flyt kjenner til, bare golferen Tutta Pettersen som har kledd seg naken for ESPN Body Issue. 

Conlogue er inne i sin sjette sesong i verdenscupen, og vet mye om hvordan det er å være en idrettsutøvere i verdensklasse. 

– Utenfor sesong trener jeg tre til fem dager i uken i tillegg til å være i vannet hver dag. Sporten vår avhenger veldig av Moder Jord, så hvis bølgene er gode surfer jeg nok seks timer hver dag. Jeg tror spesielt padlingen er noe andre utøvere blir overrasket over når de lærer seg surfing. Hadde det vært et pedometer som målte padletakene mine hadde jeg nok klokket inn tusener av mil hvert år.

Halvveis i årets sesong leder altså Conlogue verdenscupen - sist etter en sterk andreplass i Fiji, hvor haiofferet Bethany Hamilton stjal showet.

Slik så det forøvrig ut da verdensstjerne Kelly Slater gjorde det samme:

14-29-04_fancybox
14-29-04_fancybox
Publisert 28. juni 2016 kl 10.22
Sist oppdatert 28. juni 2016 kl 10.22
annonse
Relaterte artikler
Tamayo Perry utenfor en surfbutikk
Tamayo Perry - 1975 - 2024

Profilert surfer (49) drept av hai

HOLDER SEG: Enkelte surfbrett er som en god årgangsvin. De blir bare bedre og bedre. Foto: Christian Nerdrum
Komplett guide til en vellykket brukthandel

Unngå disse tabbene når du skal kjøpe brukt surfutstyr

TILBAKE: Etter sitt første besøk på Maui i 1984 er Elling Balhald tilbake på den vindfulle øya 40 år senere. Ikke som windsurfer, men som wingfoiler. Foto: Privat
Elling Balhald sine favoritt surfesteder

Hit vil forfatteren (ikke) tilbake

SALTSTEIN: Ivar Trondsen alene med sin bror Torgeir på surfeplassen Saltstein, like utenfor Larvik. Foto: Torgeir Trondsen
Da surfing ble en miljøkriminalitet

Historien om surfeparadiset Saltstein

KAN RIPPES: De avanserte softboardene er laget i epoxy, en stivere EPS-kjerne og forsterkende stringers (2-3 langsgående spiler av treverk), samt et bunndekke av HDPE. Som alle softboards er det også dekket med myk overdel i skumplast av EVA. Foto: Franzen & Ljung
Surfekspert: – Jeg drar aldri uten

Ett softboard redder sommeren

RÁN: Etter ti år med planlegging og forberedelser var omsider Freddie Meadows klar for å surfe Rán sitt fulle potensial. Foto: Magnus Nordmo
– I ti år har jeg hatt mareritt

– I ti år har jeg hatt mareritt

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen