Den nå 26 år gamle surferen fra Hawaii fortsetter å ryste surfverden. Under helgas verdenscuprunde på Fiji, som hun fikk wildcard til, slo hun ut den største favoritten av dem alle - Tyler Wright. Wright er rangert som nummer én i verden, og har vunnet tre av fire stopp så langt denne sesongen.

– Kan jeg slå Taylor kan jeg slå alle. Hun er en av mine største favoritter. Jeg har så respekt for alle her, men når jeg kan slå Taylor kan jeg slå alle, sier Hamilton, som nå er klar for kvartfinale, til World Surf League.

Annonse

Hamilton var allerede som 13-åring et av verdens største surftalenter, før hun mistet den ene armen i en tragisk ulykke. Hun ga imidlertid ikke opp surfdrømmen, og har kjempet seg tilbake til verdenseliten. Søndag skrev hun et nytt kapittel i den fantastiske historien.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SEIER: Se Hamilton slå Tyler Wright her. Foto: WSL

Ulykken Hamilton var involvert i er dokumentert både i boken Soul Surfer: A True Story of Faith, Family, and Fighting to Get Back on the Board og i filmen Soul Surfer. Selv om hun har gjort mange gode prestasjoner som surfer de siste 13 årene, står prestasjonen høyt i kurs hos 26-åringen.

– Jeg har drømt om å surfe og konkurrere her. Jeg har hatt med hele familien min hit. Vi har vært her i over en uke nå, og det har vært helt vanvittig, forteller Hamilton.

Selv om det ble seier for Hamilton over Wright skal det mye til om ikke sistnevnte stikker av med sammenlagtseieren i år.

– Hun vinner sammenlagt. Hun er rett og slett en av favorittene mine i hele verden, sier Hamilton.

Wright tok den tidlige avslutningen på konkurransen med knusende ro.

– Jeg ville ikke gjort noe annerledes. Jeg surfet et bra heat, og hadde muligheter til å vinne, men det gikk ikke denne gangen, sier verdenseneren.

Hamilton tapte først runde 1 i konkurransen, men fikk en ny sjanse i runde to. Det var der hun slo Wright, som sikret avansement til den tredje runden. Også der ble det seier for Hamilton, som havnet i kvartfinale mot Nikki Van Dijk mandag. Der gikk 26-åringen seirende ut, før det var stopp i semifinalen mot Johanne Defay. Sistnevnte stakk også av med seieren i finalen.

Oppdatert tirsdag 31. mai klokken 11.03.