/ Surf

Nå rører haiofferet Bethany Hamilton en hel surfverden

Bethany Hamilton mistet armen etter et haiangrep for 13 år siden. I helga slo hun ut den største favoritten i verdenscupen på Fiji.

Sist oppdatert: 30. mai 2016 kl 13.33
RØRER: Bethany Hamiltons surfprestasjoner ryster hele surfverden. Foto: Privat / Mike Coots
RØRER: Bethany Hamiltons surfprestasjoner ryster hele surfverden. Foto: Privat / Mike Coots
Lesetid: 2 minutter

Den nå 26 år gamle surferen fra Hawaii fortsetter å ryste surfverden. Under helgas verdenscuprunde på Fiji, som hun fikk wildcard til, slo hun ut den største favoritten av dem alle - Tyler Wright. Wright er rangert som nummer én i verden, og har vunnet tre av fire stopp så langt denne sesongen.

– Kan jeg slå Taylor kan jeg slå alle. Hun er en av mine største favoritter. Jeg har så respekt for alle her, men når jeg kan slå Taylor kan jeg slå alle, sier Hamilton, som nå er klar for kvartfinale, til World Surf League.

Hamilton var allerede som 13-åring et av verdens største surftalenter, før hun mistet den ene armen i en tragisk ulykke. Hun ga imidlertid ikke opp surfdrømmen, og har kjempet seg tilbake til verdenseliten. Søndag skrev hun et nytt kapittel i den fantastiske historien.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SEIER: Se Hamilton slå Tyler Wright her. Foto: WSL

Ulykken Hamilton var involvert i er dokumentert både i boken Soul Surfer: A True Story of Faith, Family, and Fighting to Get Back on the Board og i filmen Soul Surfer. Selv om hun har gjort mange gode prestasjoner som surfer de siste 13 årene, står prestasjonen høyt i kurs hos 26-åringen.

– Jeg har drømt om å surfe og konkurrere her. Jeg har hatt med hele familien min hit. Vi har vært her i over en uke nå, og det har vært helt vanvittig, forteller Hamilton.

Selv om det ble seier for Hamilton over Wright skal det mye til om ikke sistnevnte stikker av med sammenlagtseieren i år.

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

– Hun vinner sammenlagt. Hun er rett og slett en av favorittene mine i hele verden, sier Hamilton.

Wright tok den tidlige avslutningen på konkurransen med knusende ro.

– Jeg ville ikke gjort noe annerledes. Jeg surfet et bra heat, og hadde muligheter til å vinne, men det gikk ikke denne gangen, sier verdenseneren.

Hamilton tapte først runde 1 i konkurransen, men fikk en ny sjanse i runde to. Det var der hun slo Wright, som sikret avansement til den tredje runden. Også der ble det seier for Hamilton, som havnet i kvartfinale mot Nikki Van Dijk mandag. Der gikk 26-åringen seirende ut, før det var stopp i semifinalen mot Johanne Defay. Sistnevnte stakk også av med seieren i finalen.

Oppdatert tirsdag 31. mai klokken 11.03.

Publisert 30. mai 2016 kl 13.33
Sist oppdatert 30. mai 2016 kl 13.33
annonse
Relaterte artikler
TILBAKE: Etter sitt første besøk på Maui i 1984 er Elling Balhald tilbake på den vindfulle øya 40 år senere. Ikke som windsurfer, men som wingfoiler. Foto: Privat
Elling Balhald sine favoritt surfesteder

Hit vil forfatteren (ikke) tilbake

SALTSTEIN: Ivar Trondsen alene med sin bror Torgeir på surfeplassen Saltstein, like utenfor Larvik. Foto: Torgeir Trondsen
Da surfing ble en miljøkriminalitet

Historien om surfeparadiset Saltstein

KAN RIPPES: De avanserte softboardene er laget i epoxy, en stivere EPS-kjerne og forsterkende stringers (2-3 langsgående spiler av treverk), samt et bunndekke av HDPE. Som alle softboards er det også dekket med myk overdel i skumplast av EVA. Foto: Franzen & Ljung
Surfekspert: – Jeg drar aldri uten

Ett softboard redder sommeren

RÁN: Etter ti år med planlegging og forberedelser var omsider Freddie Meadows klar for å surfe Rán sitt fulle potensial. Foto: Magnus Nordmo
– I ti år har jeg hatt mareritt

– I ti år har jeg hatt mareritt

annonse
Surfeboka Havet vasker bort alt

Surfesjelens bibel

De som lever av bølgene

Her går drømmer i oppfyllelse

DEN FANTASTISKE MESTRINGSFØLELSEN: Mathilde Myrhaug, 12 år. Surf er aktivitet alle aldre har glede av. Foto: Audun Holmøy Røhrt
Slik får du de minste med i vannet

15 tips til en vellykket surfopplevelse med barn

Punp fart
Lær deg å pumpe surfbrettet

Finn toppfarten når du surfer

INN I RØRET: Hvis det skulle finnes muligheter for å finne skygge i tuben, så kan du regne med at Wes Schaftenaar finner en løsning. Bilde: Hallvard Kolltveit
Slik gjør du din første tube

– Ja, vi har disse bølgene i Norge

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen