– Vi har i flere år hatt skredkvelder som fysisk arrangement. Men vi har lenge tenkt at vi burde ha et slikt tilbud til alle som ikke bor på stedene der vi har hatt skredkvelder. Siden vi ikke kunne treffes fysisk i vinter, og vi hadde lyst til å prøve noe nytt, har vi laget podcast sammen med CARE.

– Men vi har fått tilbakemeldinger på at folk har savnet skredkveldene, så nå er vi her med skredkveld på nett, sier snøskredvarsler i NVE, Jostein Aasen.

Torsdag klokken 20.30 arrangeres altså Varsom og CARE sin skredkveld på nett. Kvelden vil vare i omtrent en time, og vil ta for seg teamene; hva er skredterreng? Hva er Varsom Regobs? Hva er skredvarselet og hvordan bruke det? Hva kan vi lære av ulykkesstatistikken? Og til slutt en del om utstyr.

– Dette er for alle, men vi tar for oss det grunnleggende rundt varsel, skredterreng og faretegn i kveld. I tillegg til en gjennomgang av ulykker og hva vi kan lære av disse, sier Aasen.

Skredkveldene til Varsom har vært svært populære, og da de ble fysisk arrangert i Oslo ble det solgt rundt 1000 billetter. Den digitale varianten er derimot gratis. Så langt har over 1000 personer sagt at de skal delta på arrangementet.

– Vi har jo ikke noe å sammenligne med, men det ser ut som dette er noe folk har savna.

Arrangementet kan du altså finne her. Husk at du også kan teste skredkunnskapene dine i denne quizen.

Det arrangeres forøvrig også en digital skredkveld i regi av Ole-Martin Hestun samme dag.