Nå blir det digital skredkveld

På grunn av koronapandemien er det ikke mulig for Snøskredvarslingen å arrangere fysiske skredkvelder. Men torsdag klokken 20.30 blir det en digital utgave.

Sist oppdatert 25. mars 2021 kl 13.59
Skredkveld digital nve varsom
SKREDKVELD: De populære, fysiske skredkveldene kan ikke arrangeres. Derfor er de nå erstattet med en digital. Her illustrert med da Robert Aaring fjernutløste en rekke skred i Meråker i år. Foto: Harald Wanvik

– Vi har i flere år hatt skredkvelder som fysisk arrangement. Men vi har lenge tenkt at vi burde ha et slikt tilbud til alle som ikke bor på stedene der vi har hatt skredkvelder. Siden vi ikke kunne treffes fysisk i vinter, og vi hadde lyst til å prøve noe nytt, har vi laget podcast sammen med CARE.

– Men vi har fått tilbakemeldinger på at folk har savnet skredkveldene, så nå er vi her med skredkveld på nett, sier snøskredvarsler i NVE, Jostein Aasen.

Torsdag klokken 20.30 arrangeres altså Varsom og CARE sin skredkveld på nett. Kvelden vil vare i omtrent en time, og vil ta for seg teamene; hva er skredterreng? Hva er Varsom Regobs? Hva er skredvarselet og hvordan bruke det? Hva kan vi lære av ulykkesstatistikken? Og til slutt en del om utstyr.

– Dette er for alle, men vi tar for oss det grunnleggende rundt varsel, skredterreng og faretegn i kveld. I tillegg til en gjennomgang av ulykker og hva vi kan lære av disse, sier Aasen.

Skredkveldene til Varsom har vært svært populære, og da de ble fysisk arrangert i Oslo ble det solgt rundt 1000 billetter. Den digitale varianten er derimot gratis. Så langt har over 1000 personer sagt at de skal delta på arrangementet.

– Vi har jo ikke noe å sammenligne med, men det ser ut som dette er noe folk har savna.

Arrangementet kan du altså finne her. Husk at du også kan teste skredkunnskapene dine i denne quizen.

Det arrangeres forøvrig også en digital skredkveld i regi av Ole-Martin Hestun samme dag.

Publisert 25. mars 2021 kl 13.59
Sist oppdatert 25. mars 2021 kl 13.59
annonse
Relaterte artikler
De mest effektive metodene å grave i skred

Slik graver du ut en skredtatt

Skredsøker
Slik trener du med skredsøker

Et raskt søk redder liv

Skredkveld digital nve varsom
Arrangerer 25 skredkvelder i hele landet

Satser stort på kunnskapsløft om skred

LETT  GJENKJENNELIG? Sjal du ferdes trygt i skredterreng er det en forutsetning å kjenne igjen skredterreng. Nå kan du lære om det på nett. Foto: Bjørn Torleif Lia
Alltid tilgjengelig

Lanserer skredkurs på nett

ARBEIDSGRUPPEN FOR REDNING I SKRED: Mountainsafety.info har som mål å finne de beste praksisene for sikker ferdsel i fjellet. Foto: MSI
Mountainsafety.info

Dette er Mountainsafety.info

Pål Røsrud tindevegleder skredkurs
Korona stopper ikke skredkurs

Arrangerer skredkurs hver eneste helg

Skredkurs, vinter, topptur
Få nyttig kunnskap i vinter

Her kan du ta skredkurs i vinter

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen