– Det meste vi har hatt er 300 på et fysisk arrangement. Men nå fortsetter det å strømme inn med påmeldinger. Så langt er det over 500. Det er helt sinnssykt, sier fjellguide og daglig leder i Uteguiden, Oscar Almgren.

Det er krisestemning i guidebransjen nå etter fullstendig stans i bookinger som følge av de strenge tiltakende i den pågående koronavirus-smitten. Situasjonen gjør at Almgren har tenkt kreativt, og inviterer deltakerne over på nett istedenfor. 

– Jeg har tenkt på å kjøre et sånt webinar før, det er jo populært i andre bransjer. Men jeg har ikke helt hatt tid. Det har jeg jo nå, sier Algren.

Skredkvelder har blitt svært populære i Norge, og fyller opp flere større konsertsaler. Blant annet ble det solgt nesten 1000 billetter i Oslo forrige sesong.

Flere andre bransjer har også tatt i bruk livesendinger. Blant annet kjørte Atomic nettmøte med Aleksander Aamodt Kilde, og teater- og konsertbransjen har arrangert flere liveopptredner. Nå er det altså skred- og friluftsliv som inntar de digitale plattformene.

Almgren sender live via Livestorm klokken 19.00. Hele programmet varer i to timer, og Almgren sier det er satt av god tid til spørsmål og svar på slutten. A

Arrangementet er gratis, men du kan overføre en valgfri sum til arrangøren hvis du ønsker.