Gratis skredkurs med Kjetil Brattlien

Skredekspert og forfatter Kjetil Brattlien holdt nylig et skredkurs for viderekomne. Nå kan du se kurset gratis i reprise.

Sist oppdatert: 27. april 2021 kl 13.42
Skredkurs Kjetil Brattlien
SKREDKURS: Kjetil Brattlien holdt nylig skredkurs for DNT. Det kan du se her. Foto: Skjermdump/DNT
Lesetid: 2 minutter

Forfatter og skredekspert Kjetil Brattlien holdt nylig skredkurs for viderekomne. Kurset var heldigitalt, og gratis å være med på. Men rakk du ikke kurset, kan du heldigvis se det i reprise her.

Kurset ble arrangert i regi av DNT, og handlet om hvordan du undersøker snøens stabilitet og bruker det til å vurdere og gradere skredfare.

– Før påske holdt jeg en digital skredkveld for DNT med essensen av skredfaget for topptur og skitur. Det omhandlet basiskunnskap om skred og bruk av skredvarsel på varsom.no å tilpasse og gjennomføre turer på tryggest mulig måte, sier Brattlien og fortsetter:

– Nå skal jeg holde et videregående skredkurs som gir spesielt toppturfolket dybdekunnskap om skred som kan brukes til vurdering av skredfare på tur. Det handler blant annet om å gjenkjenne farlig lagdeling og å teste snøens stabilitet.

På kurset handlet det mye om å løfte deltakernes kunnskap om snø.

– Kunnskap om snøens stabilitet er nøkkelen til å forstå de gode regional skredvarslene på varsom.no og til å vurdere skredfaren lokalt. Målet er at folk flest vil løfte sin kunnskap om snø og skredfare mange hakk denne kvelden.

Rett før jul lanserte Kjetil Brattlien i en ny skredbok, med tittelen «Snøskred på 1-2-3». Boken inneholder enkle og oversiktelige regler skal skal gjøre at flere ka ta bedre valg når det er fare på ferde.

Se kurset her:

Publisert 27. april 2021 kl 13.42
Sist oppdatert 27. april 2021 kl 13.42
annonse
Relaterte artikler
De mest effektive metodene å grave i skred

Slik graver du ut en skredtatt

Skredsøker
Slik trener du med skredsøker

Et raskt søk redder liv

Skredkveld digital nve varsom
Arrangerer 25 skredkvelder i hele landet

Satser stort på kunnskapsløft om skred

LETT  GJENKJENNELIG? Sjal du ferdes trygt i skredterreng er det en forutsetning å kjenne igjen skredterreng. Nå kan du lære om det på nett. Foto: Bjørn Torleif Lia
Alltid tilgjengelig

Lanserer skredkurs på nett

ARBEIDSGRUPPEN FOR REDNING I SKRED: Mountainsafety.info har som mål å finne de beste praksisene for sikker ferdsel i fjellet. Foto: MSI
Mountainsafety.info

Dette er Mountainsafety.info

Pål Røsrud tindevegleder skredkurs
Korona stopper ikke skredkurs

Arrangerer skredkurs hver eneste helg

Skredkurs, vinter, topptur
Få nyttig kunnskap i vinter

Her kan du ta skredkurs i vinter

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen