25 skredkvelder over Norge

Satser stort på kunnskapsløft om skred

Denne uken blir det avhold 25 skredkvelder i hele Norge. – Det vil handle om hvordan vi kan ta trygge valg i vinterfjellet, sier Heidi Bache Stranden fra Snøskredvarslingen i Norge.

Sist oppdatert: 28. november 2022 kl 10.06
Skredkveld digital nve varsom
SKREDKVELD: Hele 25 skredkvelder er det satt opp i 2022, fra Kristiansand i sør til Longyearbyen i nord. Her illustrert med da Robert Aaring fjernutløste en rekke skred i Meråker i år. Foto: Harald Wanvik
Lesetid: 2 minutter

Fra og med i dag (mandag 28. november), blir det arrangert åpne seminarer på kveldstid i 25 ulike byer og bygder over hele landet. 

– Temaet på skredkveldene varierer kanskje litt, men vil handle om hvordan vi kan ta trygge valg i vinterfjellet, sier Heidi Bache Stranden fra Snøskredvarslingen i Norge.

Skredkveldene arrangeres av DNT Fjellsport, Varsom-Snøskredvarslingen, Fri Flyt og CARE i samarbeid med lokallag over hele landet. (Se listen lenger ned) 

Vinterfjellet er fantastisk og stadig fler bruker det til å gå topptur. Men vinterfjellet er også farlig. Mange av fjorårets fatale skredulykker er en trist påminnelse om det. Faktisk blir nesten 9 av 10 dødelige snøskred utløst av de som omkommer i skredet eller noen de er på tur med.

Heidi Bache Stranden.
SKREDVARSLER: – Temaet på skredkveldene varierer kanskje litt, men vil handle om hvordan vi kan ta trygge valg i vinterfjellet, sier Heidi Bache Stranden fra Snøskredvarslingen i Norge.. Foto: Privat

Disse skredkveldene er perfekte muligheter til å få vite mer om snø og snøskred, hvordan du kan bruke skredvarselet og gjøre trygge valg i vinterfjellet. Her kan du få med deg foredrag fra landets fremste eksperter på skred og møte friluftsentusiaster, som tilbringer mye tid ute i vinterfjellet.

– Om du vil lære enda mer om hvordan du kan ferdes trygt i skredterreng anbefaler vi både skredskolen til Varsom og podkasten skredpodden fra CARE og NVE som du finner i din egen podkast-app. NVE lanserer også et digitalt skredkurs, men vi anbefaler helt klart at folk i det minste tar et fysisk skredkurs, sier Roger Bareksten, som er Rådgiver fjellsport og aktivitet i DNT.

FJELLVANT: Rådgiver fjellsport og aktivitet i DNT Roger Bareksten. Foto: DNT
FJELLVANT: Rådgiver fjellsport og aktivitet i DNT Roger Bareksten. Foto: DNT

Det er mange som tilbyr slike kurs over hele landet, både DNT regi og andre arrangører.  

– Fri Flyt vet at vi inspirerer mange til tur i vinterfjellet, og det å informere om snøskred har vært en naturlig del av arbeidet vårt i snart 25 år. Vi er glade for å kunne være med på å arrangere skredkvelder landet rundt, samtidig som vi lanserer en ny utgave av boka Skikompis av Christer Lundberg Nes, sier ansvarlig redaktør i Fri Flyt, Erlend Sande. 

SKREDKVELDER I NORGE 2022

22.11 Voss

28.11 Kristiansand

28.11 Lillehammer

28.11 Korgen

28.11 Sogndal

29.11 Fredrikstad

29.11 Tromsø

29.11 Bergen

29.11 Hamar

29.11 Ålesund

30.11 Oslo

30.11 Førde

30.11 Storslett

30.11 Molde

30.11 Vestnes

30.11 Sortland

30.11 Svolvær

30.11 Mo i Rana

30.11 Stavanger

30.11 Kongsberg

30.11 Åseral

30.11 Longyearbyen

30.11 Årdal

01.12 Bodø

01.12 Trondheim

Publisert 28. november 2022 kl 09.59
Sist oppdatert 28. november 2022 kl 10.06
annonse
Relaterte artikler
De mest effektive metodene å grave i skred

Slik graver du ut en skredtatt

Skredsøker
Slik trener du med skredsøker

Et raskt søk redder liv

LETT  GJENKJENNELIG? Sjal du ferdes trygt i skredterreng er det en forutsetning å kjenne igjen skredterreng. Nå kan du lære om det på nett. Foto: Bjørn Torleif Lia
Alltid tilgjengelig

Lanserer skredkurs på nett

ARBEIDSGRUPPEN FOR REDNING I SKRED: Mountainsafety.info har som mål å finne de beste praksisene for sikker ferdsel i fjellet. Foto: MSI
Mountainsafety.info

Dette er Mountainsafety.info

Pål Røsrud tindevegleder skredkurs
Korona stopper ikke skredkurs

Arrangerer skredkurs hver eneste helg

Skredkurs, vinter, topptur
Få nyttig kunnskap i vinter

Her kan du ta skredkurs i vinter

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen