/ Oslo

Oslo Vinterpark Tryvann / Wyller

Over Holmenkollen og Norges hovedstad finner du et anlegg med noe for alle - men særlig for jibberne. Vår guide gir også tips til offpiste i Tryvann.

Sist oppdatert: 15. oktober 2021 kl 12.00
tryvannstårnet alpint snowboard ski anlegg oslo
Tryvannstårnet fra 1962 har idag ingen annen funksjon enn å markere nøyaktig hvor du skal dra for å kjøre ski i Oslo. Foto: Espen Thomassen
Lesetid: 4 minutter

Hovedstadens overlegent beste anlegg starter ved Tryvannstårnet og går helt ned til Sørkedalen. Tryvannskleiva og omegn er bygget sammen med den litt mer spennende bakken i Wyller, så her har du mye plass å leke på. Klikk her for våre Fri Flyt-guider til norske skisteder!

Tryvann har god snøproduksjon, og kan finne på å åpne etter bare noen dager med minusgrader i høyden. Det er også til stor glede for hovedstadens beste jibbere, som jevnlig serverer saftige season edits fra de samme schvære hoppene du så vidt turte å straight-aire noen måneder før.

    

Løypekart og snøforhold

OSlo vinterpark snowboard ski løypekart pistemap pistenkarte guide ski fri flyt
Tre ulike parker, to halfpipes og en rask heis i Wyller som lar deg trene på skjær til det svir.

Løypekartet over ser litt merkelig ut - det er mye moro i bakkene ned mot Tryvannstua sammenlignet med den tilsynelatende kjempelange bakken i Wyller. Sistnevnte heisen er forholdsvis ny og svært effektiv.

Parken fortjener mye kred, og er jevnlig i toppen av anlegg. Du får opptil to pipes, en enkel blåpark, en god rød park med alskens rails og 2-3 hopp, og en svart linje med høy kvalitet om forholdene tillater det. Bare synd parkheisen (markert C) er treig, våt og kald!

Oslo Vinterpark har tre ulike varmestuer, alle med litt sånn nyoppussa hovedstadsvibber og godt utvalg på menyen. Vil du preppe og slipe ski, er verkstedet i Wyller byens beste!

Her oppe er det mye kaldere enn nede i byen, så sørg for å lese vårt varsel. Fri Flyt har et alltid oppdatert snøvarsel for Oslo Vinterpark.

 

Offpiste og topptur

Hele anlegget befinner seg under tregrensa, så du må være kreativ for å finne bra løssnø. Vi har selvfølgelig analysert temaet i hjel og skrevet en fin artikkel fra Rødkleiva før

Hovedregelen er å holde seg imellom løypene. Ski høyre for tårnbakken finner du en terrengsykkeltrasé du kan svinge deg igjennom, og i heistraséen for heisen der er det også fint. Vestkleiva (bakke 3 og 4 på kartet) preppes skjelden og kan være gøy på nysnødager.

Rødkleiva ligger direkte vestover fra Tryvannstårnet. Ta med feller og gjør laps her når det er nok snø, så kan du faktisk finne bratt pudderkjøring som du ellers må til Sogndal for å oppleve!

Pssst! Om du er blant de utskjelte som vil trene på topptur i anlegget, finnes det en egen randonee - trasé på siden av Wyllerbakken hvor du kan gå i fred!

  

Rødkleiva offpiste fri flyt guide oslo vinterpark snowboard freeride ski info
Rødkleiva er kort, men godt, om det lar seg kjøre. Foto: Vegard Breie

Fri Flyt - reportasjer

Her er en kjempesak med guide til hvordan du får mest ut av besøket ditt til Oslo Vinterpark.

Her er vår rapport fra Rødkleiva, den gamle alpinbakken som funker som frikjøringsområde i Tryvann.

Da Covid-19 stengte ned alle anlegg, ble både kongefamilien og vår kjære Skipatruljen nødt til å bli hjemme. I denne episoden er Bård på topptur i Wyller!

Her finner du alle andre saker vi har laget om Oslo Vinterpark.

Har du noen tips som ikke er med her? Har du vært i anlegget og tatt noen fine bilder? Send oss gjerne det du har på nett@friflyt.no!

  

Reise, fritid og overnatting

Oslo Vinterpark må ikke forveksles med Oslo Skisenter (som er på Grefsenkollen) eller andre småanlegg i byen. For å nå Tryvann med bil må du kjøre opp til over Holmenkollen, eller forbi Bogstad gård til bunnen av Wyllerbakken. Du kan kjøpe heiskort begge steder, og begge er tilgjengelig med kollektivtransport.

For å komme deg til anlegget fra Oslo sentrum med kollektiv, bør du regne med 45-60 minutters reisetid. Ta T-banelinje 1 mot Frognerseteren og gå av på Voksenkollen stasjon. Kryss sporene og finn bussen ved bilveien, den tar bare 5 minutter og korresponderer med banen. Stoppet heter Tryvann.

For å nå Wyllerløypa (det er også det stoppet heter), må du ta buss nr. 41 som kun kjører fra vestkanten av byen. Vi anbefaler å ta denne bussen fra Røa - ta T-banen hit først. 

Det arrangeres tidvis fester i en afterskilavvo av og til, men det er generelt best å ta aprés'en og overnattingen nede i Oslo sentrum.

  

Oslo Vinterpark Tryvann og Wyller

oslovinterpark.no

skimore oslo

22 14 36 10

Antall heiser: 8

Antall nedfarter: 17

Lengste nedfart: 1400 m

Høydeforskjell: 381 m

Heiskort: 400 kroner - har Skimore-samarbeid med Drammen og Kongsberg

Hvor: T-bane 1 fra Oslo sentrum, 15 km fra Oslo sentrum

Åpningstider: Ikke bekreftet 21/22, men vanligvis 10-22 hver dag, med ekstra tidlig morgenkjøring i Wyller fra 07 på onsdager. 

Publisert 15. oktober 2021 kl 12.00
Sist oppdatert 15. oktober 2021 kl 12.00
annonse
Relaterte artikler
sikkerhetsnett i wyllerløypa i Oslo
Klart for rando i Wyller

Slik blir Oslos «randofjell» til

Foto: Sigurd Ekeli Grimsby
Sesongstart i Tryvann - Se video

Fri Flyt testet Tryvanns tidligpark

DAGENS LØSNING: En tilbringerheis går fra parkeringsplassen og opp til bunnen av Grefsenkleiva. Peer Bakke skulle gjerne ha fått bygd stolheis hele veien opp.
Politisk uenighet rundt utbygging

Valget kan avgjøre fremtiden til denne skibakken

GJENBRUK: Kunstner og snowskater Camilla Grythe på tur til Tryvann 4. mai - nesten fire uker etter sesongavslutningen i Oslo-anlegget. Foto: Kenneth Erlandsen
Anleggene stenger, men snøen ligger der

Vil ha Skimore Oslo til å utvide sesongen: – Absurd

Se video fra railjam i Tryvann med LTC

Se video: Line Traveling Circus showet i Oslo

PARKENTUSIAST: Eirik Zahl Slora er sportssjef på Wang Romerrike Freeski/Snowboard, og en ivrig jibber. Foto: Fredrik Ouren Jostad
Slik er tidligparken i Tryvann

– Det er en veldig trendy park

annonse
TRYVANN: Lørdag åpner Skimore Oslo fra Tryvann-siden av anlegget. Foto: Kristoffer Kippernes
Tryvann åpner oslovinteren

– Det likner på vinter!

SAMME PRIS: Oslo Vinterpark fortsetter med sesongkortprisene som i fjor. Her er daglig leder Espen Bengtson. Foto: Anders Holtet
Skimore har låst strømprisen

– Vi er heldige

Peer Bakke Oslo Skisenter Grefsenkleiva Trollvann Grefsenkollen
Reduserer utbyggingen kraftig

Slik kan nye Oslo skisenter bli

Ståle Sandbech gjør en backside air i superpipen på åpningsdagen av Wyller Arena i Oslo
Se film fra Wyller Arena

Nå er superpipen i Wyller tilbake

Oslo skisenter
Snø og kulde i hovedstaden

Nå åpner skianleggene i Oslo

Snøkanon Tryvann
Startet snøkanonene på Tryvann

Her går snøkanonene på Tryvann

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen