/ Oslo

Tvunget til en påske i Oslo

Er det mulig å ha en skikkelig påske i Oslo? Vi tester om pandemien er det som skal til for at folk flytter ut av hovedstaden eller om nedstengte Wyller tilfredsstiller våre grunnleggende behov.

Sist oppdatert 7. april 2020 kl 11.00

Folk i Norge går inn i en påsketid ganske annerledes fra det vi er vant med. Nå skal tradisjoner brytes og kommunen du bor i får testet sitt frilufts-potensiale. Coronaen blir den ultimate testen på hvor det er best å bo vi alle slutter å jobbe og om vi ikke lenger får lov å reise. Programleder og skientusiast Bård Gundersen reiser vanligvis avgårde til fjells med familien i disse tider, men innstilt på å teste om Oslo kan tilrettelegge for alle tradisjonene han forbinder med påsken. Derfor drar han og Skipatruljen til Fri Flyt til det høyeste fjellet i Oslo kommune for å se om det eventuelt er på tide å flytte når alt dette er over.

 

– I hele mitt liv har jeg vært på fjellet i påsken, og selv om det er det jeg helst vil har jeg innimellom vært bittelitt misunnelig på dem som ble igjen hjemme i et solfylt, nesten folketomt og våryrende Oslo. I år får jeg, om enn ufrivillig, prøve dette selv. Og jeg liker det! Man kan fikse ting hjemme, om man vil. Man kan sykle på tørre stier eller gå på ski i marka. Eller begge deler. Man kan dra til fjorden, man kan bruke tiden til å oppdage nye plasser i byen, gjerne på sykkel. Gå seg bort med vilje! Om jeg kunne velge ville jeg valgt fjellet. Når noen andre nå har valgt for meg skal jeg jaggu gjøre det beste ut av det. Og kose meg med det. Bypåske blir så digg man gjør det til, og det skal bli ganske digg, sier Gundersen. 

P.S. All ferdsel i Oslo Vinterpark skjer på eget ansvar.

Publisert 7. april 2020 kl 10.59
Sist oppdatert 7. april 2020 kl 11.00
annonse
Relaterte artikler
sikkerhetsnett i wyllerløypa i Oslo
Klart for rando i Wyller

Slik blir Oslos «randofjell» til

Foto: Sigurd Ekeli Grimsby
Sesongstart i Tryvann - Se video

Fri Flyt testet Tryvanns tidligpark

DAGENS LØSNING: En tilbringerheis går fra parkeringsplassen og opp til bunnen av Grefsenkleiva. Peer Bakke skulle gjerne ha fått bygd stolheis hele veien opp.
Politisk uenighet rundt utbygging

Valget kan avgjøre fremtiden til denne skibakken

GJENBRUK: Kunstner og snowskater Camilla Grythe på tur til Tryvann 4. mai - nesten fire uker etter sesongavslutningen i Oslo-anlegget. Foto: Kenneth Erlandsen
Anleggene stenger, men snøen ligger der

Vil ha Skimore Oslo til å utvide sesongen: – Absurd

Se video fra railjam i Tryvann med LTC

Se video: Line Traveling Circus showet i Oslo

PARKENTUSIAST: Eirik Zahl Slora er sportssjef på Wang Romerrike Freeski/Snowboard, og en ivrig jibber. Foto: Fredrik Ouren Jostad
Slik er tidligparken i Tryvann

– Det er en veldig trendy park

annonse
TRYVANN: Lørdag åpner Skimore Oslo fra Tryvann-siden av anlegget. Foto: Kristoffer Kippernes
Tryvann åpner oslovinteren

– Det likner på vinter!

SAMME PRIS: Oslo Vinterpark fortsetter med sesongkortprisene som i fjor. Her er daglig leder Espen Bengtson. Foto: Anders Holtet
Skimore har låst strømprisen

– Vi er heldige

Peer Bakke Oslo Skisenter Grefsenkleiva Trollvann Grefsenkollen
Reduserer utbyggingen kraftig

Slik kan nye Oslo skisenter bli

Ståle Sandbech gjør en backside air i superpipen på åpningsdagen av Wyller Arena i Oslo
Se film fra Wyller Arena

Nå er superpipen i Wyller tilbake

Oslo skisenter
Snø og kulde i hovedstaden

Nå åpner skianleggene i Oslo

Snøkanon Tryvann
Startet snøkanonene på Tryvann

Her går snøkanonene på Tryvann

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen