/ Alpene

Venter to meter snø i Alpene

Flere steder i Østerrike og Italia skal få rundt to meter nysnø i starten av desember.

Sist oppdatert: 4. desember 2020 kl 10.14
Bad Gastein Alpene snø
SNØ: Slik ser det ut i Bad Gastein fredag morgen. Foto: Bad Gastein
Lesetid: 2 minutter

Skianleggene i Alpene går en mildt sagt usikker tid i møte. Flere sterke krefter, som Angela Merkel og Italias statsminister Giuseppe Conte, vil ha stengte skianlegg i hele EU i juleferien. 

Men et lyspunkt for skianleggene, som i likhet med Norge har lidd av en mild november, er at det nå virkelig skal snø. Flere skianlegg kan de neste dagene vente seg mellom to og tre meter nysnø. Det er særlig i skianleggene i Italia og Østerrike det skal snø skikkelig.

Ifølge Fri Flyts snøvarsel skal det i midten av Cortina i Nord-Italia komme to og en halv meter nysnø de neste seks dagene. I tillegg har det snødd godt allerede. Befinner du deg på toppen av skianlegget, derimot, skal det komme tre meter snø. 

Også Bad Gastein, et kjært reisemål for mange nordmenn, skal få i underkant av en to meter snø de kommende dagene. 

Alpene
SNØVARSEL: Her er snøvarselet for Alpene de neste dagene.

I steder som Sölden og Val Gardena skal det komme rundt halvannen meter snø de neste dagene.

Men vil du reise til for eksempel Østerrike er det dårlige nyheter for deg. I motsetning til sine naboland, vil Østerrike holde åpent i julen. Men det vil kun være for lokale. I Italia er det også en ny lov, som gjør at folk ikke kan reise mellom byer. Med andre ord er det ikke mulig å kjøre ski – med mindre du reiser til Sveits.

For det nærmer seg høysesong for alpereiser i Norge, men det er fremdeles høyst usikkert hvordan skisesongen blir i Europa.

Alpene har i stor grad fått skylden for smitten av koronaviruset Covid-19. Blant annet er det forbudt med afterski i Østerrike denne sesongen.

Flere har likevel kjørt ski i Alpene denne høsten. Freeski-landslaget åpnet verdenscupen i Stubai i midten av november, etter at Østerrike hadde nedstenging av samfunnet. Hedvig Wessel har også kjørt ski i Engelberg i to perioder i år.

Men det skal i alle fall snø godt, da.

Publisert 4. desember 2020 kl 10.14
Sist oppdatert 4. desember 2020 kl 10.14
annonse
Relaterte artikler
Rando i alpene

Vinter-rommet

gutt som hopper på ski i skog pg pudder
Sjeldent pudderføre i Alpene

En smak av gamle dager i Østerrike

OMSTRIDT: Det vakte sterke reaksjoner da det ble brukt gravemaskin på en krympende isbre i Sveits for å lage skiløype. Nå viser det seg at arrangøren har gravd utenfor det tillatte området. Foto: Sébastien Anex/ 20minutes.ch
Arrangør innrømmer feil

Gravde utenfor tillatt område

SORIA MORIA: Som eit lysande slott ligg Kröntenhütte unde store fjell. Turen opp til hytta er bratt, vi er framme først i kveldinga.
Hytte til hytte i Sveits

– Får DNT til å bleikne

PÅDRAG: Vetle Gangeskar sender stort i Nendaz.
Guttakrutt ep. 10

– Nok et nederlag

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen