Skianleggene i Alpene går en mildt sagt usikker tid i møte. Flere sterke krefter, som Angela Merkel og Italias statsminister Giuseppe Conte, vil ha stengte skianlegg i hele EU i juleferien. 

Men et lyspunkt for skianleggene, som i likhet med Norge har lidd av en mild november, er at det nå virkelig skal snø. Flere skianlegg kan de neste dagene vente seg mellom to og tre meter nysnø. Det er særlig i skianleggene i Italia og Østerrike det skal snø skikkelig.

Ifølge Fri Flyts snøvarsel skal det i midten av Cortina i Nord-Italia komme to og en halv meter nysnø de neste seks dagene. I tillegg har det snødd godt allerede. Befinner du deg på toppen av skianlegget, derimot, skal det komme tre meter snø. 

Også Bad Gastein, et kjært reisemål for mange nordmenn, skal få i underkant av en to meter snø de kommende dagene. 

Alpene
SNØVARSEL: Her er snøvarselet for Alpene de neste dagene.

I steder som Sölden og Val Gardena skal det komme rundt halvannen meter snø de neste dagene.

Men vil du reise til for eksempel Østerrike er det dårlige nyheter for deg. I motsetning til sine naboland, vil Østerrike holde åpent i julen. Men det vil kun være for lokale. I Italia er det også en ny lov, som gjør at folk ikke kan reise mellom byer. Med andre ord er det ikke mulig å kjøre ski – med mindre du reiser til Sveits.

For det nærmer seg høysesong for alpereiser i Norge, men det er fremdeles høyst usikkert hvordan skisesongen blir i Europa.

Alpene har i stor grad fått skylden for smitten av koronaviruset Covid-19. Blant annet er det forbudt med afterski i Østerrike denne sesongen.

Flere har likevel kjørt ski i Alpene denne høsten. Freeski-landslaget åpnet verdenscupen i Stubai i midten av november, etter at Østerrike hadde nedstenging av samfunnet. Hedvig Wessel har også kjørt ski i Engelberg i to perioder i år.

Men det skal i alle fall snø godt, da.