/ Alpene

Skistar selger St. Johann - taper over 100 millioner kroner

Det omstridte Skistar-eide skianlegget St. Johann i Tirol i Østerrike er nå solgt. Totalt tapte de 110 millioner kroner på investeringen i alpeanlegget.

Sist oppdatert: 5. mai 2021 kl 15.17
St. Johann Skistar
SELGER: Skistar selger seg ut av St. Johann. Foto: Audun Holmøy Røhrt
Lesetid: 2 minutter

Onsdag ble det klart at Skistar selger sin andel i det østerrikske skianlegget St. Johann etter flere måneder med spekulasjoner om salg. De selger sine 68 prosent til selskapet HS.-Beteiligungen.

Det ble kjent i en pressemelding onsdag, gjengitt av svenske nyhetstjenester.

Oppkjøpet av St. Johann har måttet tåle mye motbør fra norske skientusiaster, fordi det ble satt i sammenheng med økning i heiskort-prisene i Trysil og Hemsedal. 

For da Skistar kjøpte St. Johann i forkant av 2016/2017-sesongen førte det til høy temperatur mellom skisenter-eierne og rasende hyttefolk.

Årsaken var at sesongkortprisene økte, og flere reagerte på at de ble tvunget til å kjøpe dyrt sesongkort i Hemsedal og Trysil, for å få med et skianlegg de ikke hadde planer om å reise til. 

Det utløste Facebook-gruppen «Vi som ikke vil til St. Johann», som raskt fikk 6000-7000 medlemmer. Skianlegget har dermed fått en slags bismak i munnen til mange ivrige skikjørere i de norske skianleggene.

Fri Flyt besøkte derfor skianlegget etter oppkjøpet fra Skistar.

Ryktene om at Skistar ville selge St. Johann startet allerede i november i fjor. 

– Vi har ikke tatt en beslutning om å selge våre aksjer i St. Johann. Vi evaluerer og utvikler vår virksomhet løpende, og nå legger vi kreftene våre i hjemmemarkedet, sa Skistar til Fri Flyt den gang.

Nå er altså salget klart. 

Ifølge børsmeldingen vil salget ha en resultatpåvirkning på minus 110 millioner kroner - noe avhengig av valutakurs når salget blir gjennomført. St. Johann stod for omtrent tre prosent av omsetningen i Skistar i fjor, står det videre. 

Det er ventet at handelen gjennomføres innen slutten av august i år.

Publisert 5. mai 2021 kl 15.17
Sist oppdatert 5. mai 2021 kl 15.17
annonse
Relaterte artikler
Rando i alpene

Vinter-rommet

gutt som hopper på ski i skog pg pudder
Sjeldent pudderføre i Alpene

En smak av gamle dager i Østerrike

OMSTRIDT: Det vakte sterke reaksjoner da det ble brukt gravemaskin på en krympende isbre i Sveits for å lage skiløype. Nå viser det seg at arrangøren har gravd utenfor det tillatte området. Foto: Sébastien Anex/ 20minutes.ch
Arrangør innrømmer feil

Gravde utenfor tillatt område

SORIA MORIA: Som eit lysande slott ligg Kröntenhütte unde store fjell. Turen opp til hytta er bratt, vi er framme først i kveldinga.
Hytte til hytte i Sveits

– Får DNT til å bleikne

PÅDRAG: Vetle Gangeskar sender stort i Nendaz.
Guttakrutt ep. 10

– Nok et nederlag

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen