Onsdag ble det klart at Skistar selger sin andel i det østerrikske skianlegget St. Johann etter flere måneder med spekulasjoner om salg. De selger sine 68 prosent til selskapet HS.-Beteiligungen.

Det ble kjent i en pressemelding onsdag, gjengitt av svenske nyhetstjenester.

Oppkjøpet av St. Johann har måttet tåle mye motbør fra norske skientusiaster, fordi det ble satt i sammenheng med økning i heiskort-prisene i Trysil og Hemsedal. 

For da Skistar kjøpte St. Johann i forkant av 2016/2017-sesongen førte det til høy temperatur mellom skisenter-eierne og rasende hyttefolk.

Årsaken var at sesongkortprisene økte, og flere reagerte på at de ble tvunget til å kjøpe dyrt sesongkort i Hemsedal og Trysil, for å få med et skianlegg de ikke hadde planer om å reise til. 

Det utløste Facebook-gruppen «Vi som ikke vil til St. Johann», som raskt fikk 6000-7000 medlemmer. Skianlegget har dermed fått en slags bismak i munnen til mange ivrige skikjørere i de norske skianleggene.

Fri Flyt besøkte derfor skianlegget etter oppkjøpet fra Skistar.

Ryktene om at Skistar ville selge St. Johann startet allerede i november i fjor. 

– Vi har ikke tatt en beslutning om å selge våre aksjer i St. Johann. Vi evaluerer og utvikler vår virksomhet løpende, og nå legger vi kreftene våre i hjemmemarkedet, sa Skistar til Fri Flyt den gang.

Nå er altså salget klart. 

Ifølge børsmeldingen vil salget ha en resultatpåvirkning på minus 110 millioner kroner - noe avhengig av valutakurs når salget blir gjennomført. St. Johann stod for omtrent tre prosent av omsetningen i Skistar i fjor, står det videre. 

Det er ventet at handelen gjennomføres innen slutten av august i år.