/ Alpene

Slik endte den beste pudderdagen i Alpene

Nå venter 45 dager med korsett

Hans Gabel Andresen gikk stort og endte på sykehus med brist nederst i ryggen etter at snøen endelig kom og gutta fikk seg en etterlengta pudderdag i Les Arcs.

Sist oppdatert 11. januar 2023 kl 15.53
SKADE: Hans Gabel Andresen satser på å være tilbake på ski før sesongen er over. Se kræsjen i filmen under! Foto: Vetle Gangeskar
SKADE: Hans Gabel Andresen satser på å være tilbake på ski før sesongen er over. Se kræsjen i filmen under! Foto: Vetle Gangeskar

– Nå skal legen ta mål for å tilpasse korsettet, og så blir jeg utskrevet i morgen. Jeg må gå med korsett i 45 dager, sier Hans Gabel Andresen på telefon fra sykesenga i Frankrike.

Hvorfor frikjøringstalentet endte på sykehus ser du i filmen under, men heldigvis tror han ikke sesongen er over - og det er slett ikke aktuelt å reise hjem til Norge.

– Nei, jeg blir her og backer Vetle, og håper å komme meg på ski så fort som mulig. Jeg har jobba såpass mye for vinterens alpetur, og satser på å få kjørt ski her nede før hjemreise. Men det blir ikke ski med det første, sier Hans Gabel Andresen.

– Hvordan føles det da du lå i snøen etter å ha gått på trynet?

– Aller først tenkte jeg fy, dette ble svært. Så kjente jeg smertene i ryggen, som ble verre og verre. Heldigvis satt en fra skipatrulje i heisen som så krasjen, og jeg fik signalisert til han at jeg trengte hjelp. Det gir bare fem minutter så var jeg omringa av fem stykker som hjalp meg.

– Hvordan er humøret nå?

– Bedre i dag! Jeg var ganske irritert i går kan du si.

Her er filmen fra Guttakrutts første pudderdag i Frankrike - og den nokså dramatiske kræsjen til Hans Gabel:

Publisert 11. januar 2023 kl 15.53
Sist oppdatert 11. januar 2023 kl 15.53
annonse
Relaterte artikler
Rando i alpene

Vinter-rommet

gutt som hopper på ski i skog pg pudder
Sjeldent pudderføre i Alpene

En smak av gamle dager i Østerrike

OMSTRIDT: Det vakte sterke reaksjoner da det ble brukt gravemaskin på en krympende isbre i Sveits for å lage skiløype. Nå viser det seg at arrangøren har gravd utenfor det tillatte området. Foto: Sébastien Anex/ 20minutes.ch
Arrangør innrømmer feil

Gravde utenfor tillatt område

SORIA MORIA: Som eit lysande slott ligg Kröntenhütte unde store fjell. Turen opp til hytta er bratt, vi er framme først i kveldinga.
Hytte til hytte i Sveits

– Får DNT til å bleikne

PÅDRAG: Vetle Gangeskar sender stort i Nendaz.
Guttakrutt ep. 10

– Nok et nederlag

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen