/ Folk

Kilian utsetter rekordforsøket på Mount Everest

Den spanske stjernen ble offer for dårlig vær på verdens høyeste fjell.

Sist oppdatert: 16. september 2016 kl 09.32
UTSETTER: Kilian Jornet må dra hjem fra Mount Everest. Her hjemme i Romsdalen. Foto: Privat
UTSETTER: Kilian Jornet må dra hjem fra Mount Everest. Her hjemme i Romsdalen. Foto: Privat
Lesetid: 2 minutter

– Under akklimatiseringen de første ukene var forholdene veldig gode, men da vi var i ferd med å gjøre oss klare begynte været å skifte. Det snødde i store mengder, og selv om vi var i god form var det stor skredfare, og sikkerhetsmessig var det umulig å klatre, sier Kilian Jornet på sin egen blogg.

Kilian Jornet har over lengre tid jobbet mot målet om å sette tidsrekord opp verdens høyeste fjell, Mount Everest (8 850moh.) Fjellet er siste del av prosjektet "Summits of My Life", hvor han har slått rekorder på flere fjell rundt i verden siden 2012.

Kilian og teamet brukte tre uker på base camp på nordsiden av Everest (6000moh.) for å akklimatisere og forberede seg på utfordringen. Nå er prosjektet utsatt på ubestemt tid.

– Det er mye frustrasjon når man er akklimatisert og føler seg helt bra, og blir utsatt for så stor risiko. Uansett er vi glade fordi det har vært enormt lærerikt. Å være alene på Everest er helt utrolig. Nå drar vi hjem for å lage planer for framtiden, sier Jornet, som bor i Romsdalen.

Mount Everest ble i år for første gang besteget på tre år. 

Publisert 16. september 2016 kl 09.32
Sist oppdatert 16. september 2016 kl 09.32
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen