– Under akklimatiseringen de første ukene var forholdene veldig gode, men da vi var i ferd med å gjøre oss klare begynte været å skifte. Det snødde i store mengder, og selv om vi var i god form var det stor skredfare, og sikkerhetsmessig var det umulig å klatre, sier Kilian Jornet på sin egen blogg.

Kilian Jornet har over lengre tid jobbet mot målet om å sette tidsrekord opp verdens høyeste fjell, Mount Everest (8 850moh.) Fjellet er siste del av prosjektet "Summits of My Life", hvor han har slått rekorder på flere fjell rundt i verden siden 2012.

Kilian og teamet brukte tre uker på base camp på nordsiden av Everest (6000moh.) for å akklimatisere og forberede seg på utfordringen. Nå er prosjektet utsatt på ubestemt tid.

– Det er mye frustrasjon når man er akklimatisert og føler seg helt bra, og blir utsatt for så stor risiko. Uansett er vi glade fordi det har vært enormt lærerikt. Å være alene på Everest er helt utrolig. Nå drar vi hjem for å lage planer for framtiden, sier Jornet, som bor i Romsdalen.

Mount Everest ble i år for første gang besteget på tre år.