/ Folk

Kilian Jornet avbryter nytt rekordforsøk på Everest

Etter en måned i Nepal vender Kilian Jornet hjem.

Sist oppdatert: 6. oktober 2019 kl 13.27
AVBRYTER: Kilian Jornet reiser hjem fra Nepal. Foto: Matti Bernitz
AVBRYTER: Kilian Jornet reiser hjem fra Nepal. Foto: Matti Bernitz
Lesetid: 1 minutter

I starten av september ble det klart at Kilian Jornet og Andrzej Bargiel var på Mount Everest. Mens sistnevnte gikk for å stå på ski tauløs uten oksygen, har det vært mer kryptisk hvorfor Kilian har vært i området. Bargiel avbrøt sitt forsøk på grunn av for farlige forhold. Nå reiser også Kilian vekk fra området.

Den siste måneden har Kilian vært i Khumbu i Nepal sammen med blant annet familien. Han har likevel gjort noen få forsøk på fjellet, uten hell.

– Været har vært veldig utfordrende, med mye nedbør og snø. Jeg hadde noen klatreprosjekter i tankene, som var avhengig av at forholdene stemte. Til slutt ble ingen av de mulige av mange ulike grunner. Men jeg har likevel hatt det bra, skriver Kilian på Facebook, og fortsetter:

– De siste dagene har jeg gjort noen enkle forsøk på rundt 8300 meter i en variant av den polske 80-tallsruta på Everst, før jeg snudde på grunn av skredfare.

Dermed ble det altså ingen nye rekorder fra verken Bargiel eller Kilian i år.

Publisert 6. oktober 2019 kl 13.27
Sist oppdatert 6. oktober 2019 kl 13.27
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen