– Du veit det er godt skiføre når X X er på dass mens han står i heisen.

Omtrent slik ordla jeg meg i snæpen jeg sendte til et nokså smått utvalg folk, men der avslørte jeg selvsagt navnet til vedkommende, som altså ble filma mens han tisset og kjørte t-krok samtidig (en av de få men betydelige fordelene ved å være mann). For det var nemlig sånn. Det er ikke snakk om å bruke tid på godkjente fasiliteter for blæretømming når værvarslinga bomma og det er den sjukeste pudderdagen i manns minne i Oppdal. Hvor er den deilige fokksnøen vi er så glad i????? 

Husk Helgebildet: forrige helgs vinner kåres fredag, og samtidig starter ny konkurranse!

«Det blåser stort sett alltid når det snør i Oppdal», kan man lese i noe jeg har skrevet sjøl (nærmere bestemt i Fri Flyt nummer 128). Vel, ingen regel uten unntaket som bekrefter den. Tirsdag denne uka våknet jeg til førti centimeter nysnø utenfor huset. Mildt sagt overraskende, siden værmeldinga kvelden før lovet en plussgrad eller tre og høyst et par millimeter nedbør. I form av – i beste fall – sludd. Og siden den alltid blåser når det snør, så lå det garantert masse godsaker i lesidene på fjellet. Terskelen for å skulke jobb i slike tilfeller er ganske lav for pudder-sultefora innbyggere i Oppdal, og nå ble terskelen enda lavere. Ikke engang ei rumensk mus med OL-gull i turn fra Montréal i 1976 ville klart å snike seg under den terskelen.

Han som et par timer seinere urinerte mens han sto ved siden av meg i t-kroken ringte og erklærte at det var bare å ta formiddagen fri for å kjøre deilig fokksnø i Vangslia. MEN PÅ TOPPEN I VANGSLIA VAR DET IKKE NOE DEILIG FOKKSNØ!!!! Det hadde pokker meg snødd rett ned på 1300 meter, og selv heisfører Lars som er veldig langt over snittet opptatt av vær og værmelding, var overrasket. Høyt til fjells var det helt ubunden snø, et tjukt lag som fylte skjegg og bart med snø, og sånn at vi måtte koste brillene mellom annenhver sving.

Ja, dette var tirsdag. I skrivende stund er det torsdag, og nå har mildværet kommet. HELDIGVIS får vi tilbake karakterbyggende føre snart, for denne gangen traff meteorologene blink. Det drypper fra taket, oppdalinger gleder seg til fryst skaresnø, og (etter det Fri Flyt kjenner til) bruke ordinære toalettfasiliteter. Slik det skal være i starten av desember med andre ord.

Slik ble tirsdagen foreviget på Fri Flyts Instagram: