En hyllest til feil værmelding og alternative toalettfasiliteter

Meterologene bomma med tre grader og dermed fikk vi tidenes pudderdag.

Sist oppdatert: 7. desember 2017 kl 09.49
INGEN PUDDERDAG UTEN SELFIESTANG: Hvis du ikke kan lyge og skryte på internett har det aldri skjedd. Foto: Tore Meirik (som gikk på snørra et kvart sekund etter at bildet ble tatt)
INGEN PUDDERDAG UTEN SELFIESTANG: Hvis du ikke kan lyge og skryte på internett har det aldri skjedd. Foto: Tore Meirik (som gikk på snørra et kvart sekund etter at bildet ble tatt)

– Du veit det er godt skiføre når X X er på dass mens han står i heisen.

Omtrent slik ordla jeg meg i snæpen jeg sendte til et nokså smått utvalg folk, men der avslørte jeg selvsagt navnet til vedkommende, som altså ble filma mens han tisset og kjørte t-krok samtidig (en av de få men betydelige fordelene ved å være mann). For det var nemlig sånn. Det er ikke snakk om å bruke tid på godkjente fasiliteter for blæretømming når værvarslinga bomma og det er den sjukeste pudderdagen i manns minne i Oppdal. Hvor er den deilige fokksnøen vi er så glad i????? 

Husk Helgebildet: forrige helgs vinner kåres fredag, og samtidig starter ny konkurranse!

«Det blåser stort sett alltid når det snør i Oppdal», kan man lese i noe jeg har skrevet sjøl (nærmere bestemt i Fri Flyt nummer 128). Vel, ingen regel uten unntaket som bekrefter den. Tirsdag denne uka våknet jeg til førti centimeter nysnø utenfor huset. Mildt sagt overraskende, siden værmeldinga kvelden før lovet en plussgrad eller tre og høyst et par millimeter nedbør. I form av – i beste fall – sludd. Og siden den alltid blåser når det snør, så lå det garantert masse godsaker i lesidene på fjellet. Terskelen for å skulke jobb i slike tilfeller er ganske lav for pudder-sultefora innbyggere i Oppdal, og nå ble terskelen enda lavere. Ikke engang ei rumensk mus med OL-gull i turn fra Montréal i 1976 ville klart å snike seg under den terskelen.

Han som et par timer seinere urinerte mens han sto ved siden av meg i t-kroken ringte og erklærte at det var bare å ta formiddagen fri for å kjøre deilig fokksnø i Vangslia. MEN PÅ TOPPEN I VANGSLIA VAR DET IKKE NOE DEILIG FOKKSNØ!!!! Det hadde pokker meg snødd rett ned på 1300 meter, og selv heisfører Lars som er veldig langt over snittet opptatt av vær og værmelding, var overrasket. Høyt til fjells var det helt ubunden snø, et tjukt lag som fylte skjegg og bart med snø, og sånn at vi måtte koste brillene mellom annenhver sving.

Ja, dette var tirsdag. I skrivende stund er det torsdag, og nå har mildværet kommet. HELDIGVIS får vi tilbake karakterbyggende føre snart, for denne gangen traff meteorologene blink. Det drypper fra taket, oppdalinger gleder seg til fryst skaresnø, og (etter det Fri Flyt kjenner til) bruke ordinære toalettfasiliteter. Slik det skal være i starten av desember med andre ord.

Slik ble tirsdagen foreviget på Fri Flyts Instagram:

Publisert 7. desember 2017 kl 09.49
Sist oppdatert 7. desember 2017 kl 09.49
annonse
Relaterte artikler
annonse
Illustrasjon: Didrik Magnus-Andresen
Drømmeoppfinnelse

Drømmeoppfinnelse?

VERN I GAVE: Barth-Eide sa at 'avtalen' om å verne 30% av verdens natur var en gave til verdens barn. Men hva fikk de egentlig? Illustrasjon: Didrik Magnus-Andesen
Alle barn ble lovet en gave som skulle løse naturkrisen. Men hva skjedde så?

Mysteriet med den krympende julegaven

SINT: Henrik Kristoffersen reagerte med sinne og snøballkasting da klimademonstranter tok seg inn i målområdet under verdenscuprennet i Gurgl. Foto: Skjermdump/NRK
Kommentar fra Nikolai Schirmer og Ørjan K. Aall

Tar oppgjør med Henrik Kristoffersen

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen