0,7 centimeter er offisiell snødybde i Oppdal, hvor jeg styrer Fri Flyts distriktskontor. 550 meter over havet, 70 kilometer fra nærmeste saltvann og rundt 119,3 centimeter mindre snø enn på Kvitfjell, 16 mil unna.

Men nå meldes det én dag med nordvestlig vindretning til helga, og 13 mm. nedbør, noe som betyr årets desidert største snøfall. Joa, riktignok to plussgrader, men det snør på fjellet når det blåser fra nordvest og er to pluss nede på Auna (sentrum).

Derfor la jeg ut denne oppfordringa på facebook-kontoen min i dag:

I anledning det største snøfallet på et halvt år som er meldt lørdag lover jeg ut ett stk. Fri Flyt-klistremerke av typen What Would Fred Syversen Do? til han eller hun som åpner #Stortrappa på søndag, altså dagen etter 13-centimeters dumpet. Vedlagte bilde viser hvordan Stortrappa så ut i dag, 6. mars 2014: — med Trygve Sande og 3 andre.

…og i kraft av jobben som redaktør i Fri Flyt tillater jeg meg å gi denne utfordringa til alle leserne også. Det er nemlig ganske trist at #Stortrappa ikke er åpna ennå, når vi skriver 6. mars. Men hva er egentlig #Stortrappa?

Jo, det er et slags dobbeldropp på skikjørers høyre for løypa i Hovden. Hoppene er akkurat passe store, og det er akkurat passe med skog i den litt for flate sistelandinga. Siden både Hovden og #Stortrappa er solvendt, er det ofte ikke før litt utpå sesongen at åpninga skjer, og en gang klarte en Trollhøe Høkkers-medlem å snike til seg åpninga før selveste Trygve Sande, som vanligvis står fremst i køen på åpningsdagen.

Men i år har ingen en gang vurdert å titte utfor kanten. Ennå. I dag er det 0 centimeter snø og 60 centimeter einerbusk i begge takeoffs´ene og begge landingene, men på lørdag skjer det. Da kommer det største snøfallet i Oppdal siden 5. desember i fjor. 1,3 millimeter og en hel dag med nordvest!!!!!!

Kjør #Stortrappa først, sørg for dokumentasjon, send meg beviset, og klistremerket kommer i Posten. God helg!

PS! Litjtrappa er noe pillowgreier litt lenger borti skogen.

PSS! Hvis noen gjør som Ove Nestvold gjorde en gang tidlig dette årtusenet, nemlig høkke hele greia i ett jafs, men i motsetning til Nestvold; uten kræsj, da sender jeg klistremerket med hva som er bedre å stå på enn eksamen også!

Noen glimt fra #Stortrappa: