Vinterens største Fri Flyt er i salg. Sammen med den kommer vårt Vinterekstra. Gratismagasinet. Se på denne teksten som en instruksjon til hvordan bli bedre kjent med Fri Flyt.

Denne 64-sideren av Fri Flyt du nå sitter med i hendene, byr vi på. Første skuddet er gratis, som de sier. Ta gjerne med deg bladet hjem. Aller helst vil vi at du skal ta med deg dette bladet på tur i vinter (dette er den perfekte utgaven for det, hver av årets 9 vanlige utgaver er 2 til 3 ganger så tjukk), lese litt i det på hytta og bestemme deg for å bli abonnent.

Det er det vi aller helst vil. Vi har så mye å fortelle.

Men hvem er vi?

Fri Flyt er tidenes mest lojale skivenn. Han har alltid en idé til en tur, til hvilke ski du bør kjøpe eller hvilke skiprofiler det er artigst å følge med på. Og lurer du på hvor det er best å kjøre på Stranda, vet han det også (du finner faktisk et tips inne i dette bladet).

Han er også interessert i utstyr, på grensen til nerdete. Han kan fortelle deg at ei gjennomsnittlig ski veier to kilo og inneholder i hovedsak fifty-fifty epoxy og glassfiber. Resten er stålkant, såle og kjerne. De fleste bruker trekjerne, kan Fri Flyt fortelle deg, han er oppriktig interessert i slikt, og deler all sin kunnskap. Hvert år tester han hundrevis av ski (tilgjengelig på ffskitest.no og i bladet)

Fri Flyt blir også gjerne med deg som kjører i parken. Han kan ikke alle triksene, men han vet hvem han kan spørre om råd. Og for at enda flere skal dele de gode opplevelsene på hopp og rails, har Fri Flyt i mange år arrangert Megapark – en samling for skiungdom i en nyshapet park hver morgen, og med instruktører som du kanskje har sett på kino.

På fjellet er Fri Flyt i sitt ess. Det er der han trives best. Så godt at han hvert eneste år inviterer tusenvis av lesere til High Camp i Lyngen og på Turtagrø. Der inviterer han også foredragsholdere som inspirerer og lærer deg alt du trenger å vite for å gjøre turene dine morsommere og sikrere.

Fri Flyt synes det er trist at vinteren bare blir kortere og kortere. Og han tenker på dette med skikulturen, om Fri Flyt egentlig er en hun, ikke en han (eller en «hen» som de sier i Sverige). Mener du noe om det, eller om noe annet, finner du hen alltid på friflyt.no. På forumet kan du stille spørsmål, eller svare på andre innlegg. Ja du kan til og med selge de tunge skiene dine, fordi du har sett deg ut et par lette ski på salg fra i fjor. Du kan også finne oss på instagram (@friflytmag) eller på Facebook. På ffshop.no kan du bli abonnent og få Fri Flyt i posten og digitalt på nettbrettet. Da kan du lese bladet hvor som helst. For husk:

Fri Flyt er den eneste skikompisen din som det passer seg at blir med inn på do.