Mest lest i 2014

Snøskred, ABS-sekker, Magasuget og en prinisppfast fatbikemotstander er sentrale i de mest leste sakene på friflyt.no i 2014.

Sist oppdatert: 30. desember 2014 kl 12.54
ETT ÅR MED FRIFLYT.NO: Masse moro, store prestasjoner, merkelige påfunn og de tristeste dagene du kan tenke deg. Kontrastene og opplevelsene er store både for oss som jobber i Fri Flyt og menneskene vi skriver om. La oss håpe 2015 byr på enda flere sterke opplevelser –men bare av den hyggelige sorten.
ETT ÅR MED FRIFLYT.NO: Masse moro, store prestasjoner, merkelige påfunn og de tristeste dagene du kan tenke deg. Kontrastene og opplevelsene er store både for oss som jobber i Fri Flyt og menneskene vi skriver om. La oss håpe 2015 byr på enda flere sterke opplevelser –men bare av den hyggelige sorten.
Lesetid: 4 minutter

Lista over de ti mest leste sakene på friflyt.no i løpet av et år er vanligvis dominert av vinteraktiviteter, men slik er det ikke i år –takket være en bygdetulling med sterke meninger om stisykling.

Men som vanlig –dessverre- er snøskred og snøskredulykker blant sakene flest folk leser om på friflyt.no. Sist vinters ekstremt uvanlige forhold i Nord-Norge topper lista, tett fulgt av skredtragedien i Øksendal i påska, hvor fire toppturgjengere mistet livet.

Heldigvis er det også hyggeligere artikler i toppsjiktet, og Anders Backes baklengs-forsering (på ski) av Magasuget i Bø Sommarland vakte enorm oppmerksomhet.

Her er de ti mest leste sakene på friflyt.no i 2014:

1. – Nå er det farlig

Kjetil Brattliens bilde fra skredet han selv fjernutløste i bare 20 graders terreng er egnet til å skremme de fleste. En enorm bruddkant, og uvanlig skumle forhold vakte stor oppmerksomhet –og en snøskuterfører omkom dagen før artikkelen ble publisert. Heldigvis skjedde ingen dødsulykker etter at rapportene om de krevende forholdene kom.

2. Kjørte Magasuget switch

Anders Backe er en mester i å finne på stunts som skaper oppmerksomhet, og da han tok med seg fotograf Vegard Breie og herja i Bø Sommarland klarte jibberen så til de grader å trykke på de rette knappene. Mange har kjørt Magasuget og mange har kjørt ski, men bare Anders Backe har kjørt Magasuget baklengs på ski.

3. I ferd med å snu da skredet kom + Mistet livet i Øksendalen

Fri Flyt fulgte skredulykken i Øksendal i påsken tett, og i etterkant har vi laget en større artikkel i Fri Flyt nummer 108 om tragedien. De store avisene siterte og linket ivrig til friflyt.no i sin dekning av ulykken, og det var tidvis enorm trafikk på friflyt.no. Men dette er klikk vi svært gjerne skulle vært foruten.

Begge disse artiklene er blant 2014s ti mest leste, men siden de handler om samme ulykke deler de tredjeplassen på lista. 

4. Planlegger stort skisenter 90 min. fra Oslo

Spenningen er alltid stor når rikinger lanserer storstilte planer om hovedstadsnært alpinanlegg –og antyder landets nest største fallhøyde i et skisenter (kun Norefjell har mer). Vi håper denne saken kommer tilbake når lista over de ti mest populære sakene i 2015 skal lages!

5. Surfstjerne kler seg naken

Nakne folk -og særlig damer- er (dessverre vil mange si) alltid populært. Denne saken om surferen Coco Ho var det mange som satte pris på. Merk at det også er et nakenbilde av kjekkasen Kelly Slater i samme sak.

6. Idioter i løypa

Øyvinds enduroskole ble en Nett-TV suksess av uvante dimensjoner for oss i Fri Flyt. Med sine prinsippfaste, ironiske (ja, serien inneholder mye ironi) og morsomme tips til stisykling –inkludert store ferdigheter- klarte Øyvind Blikken Mæhle & co. å sjarmere friflyt.no-leserne uke etter uke. Episoden med idioter i løypa ble den mest sette, tett fulgt av punkt 10 på denne lista.

7. Livet er en risikosport

I forkant av siste Stortingsvalg spurte vi i Fri Flyt de politiske partiene hvordan de stiller seg til finansiering av redningsaksjoner når folk har havna i trøbbel til fjells. Kun ett parti avviste kontant at de som reddes skal få regninga. Men så kom selveste sjefen i Norsk Luftambulanse på banen i denne kommentarartikkelen, hvor han slår fast at ingen som reddes av Norsk Luftambulanse skal få regning etterpå.

8. Tilbakekaller nesten alle ABS-sekker

Det er nesten ikke til å tro at en artikkel som publiseres 22. desember –og dermed bare har halvannen uke å gjøre det på- klarer å komme seg inn på denne lista. Men når de aller fleste skredsekkene fra ABS som noensinne er solgt i Norge må trekkes tilbake, ja da er det kanskje ikke rart folk følger med. 

9. Begravd i snøskred

Det gikk heldigvis bra med Henrik Henriksen da han ble begravd i skred i Chamonix for snart ett år siden. Han fanget dramatikken med hjelmkameraet sitt, og da blir det skumle og spektakulære scener.

10. Oppgjørets time

Han hater fatbikes. Enkelt, greit og severdig.

Bonus: 11. Til de som gikk opp sporet

I høst omkom ski-superstjernene JP Auclair og Andreas Fransson i en snøskredulykke i Sør-Amerika. De to legendene var langt fra de første skistjernene som omkom under skiaktivitet, og de blir dessverre sannsynligvis heller ikke de siste. Fri Flyt-redaktør Hans Petter Hval har møtt mange av profilene som nå er borte, og hans sterke hyllest til de som gikk opp sporet er verdt å lese en gang til.

GODT NYTTÅR!

Publisert 30. desember 2014 kl 12.54
Sist oppdatert 30. desember 2014 kl 12.54
annonse
Relaterte artikler
Hedvig Wessel feirer at hun er blitt verdensmester i frikjøring
– Dette er bare begynnelsen

– Dette er bare begynnelsen

Vetle Gangeskar RFC 2024
Slik gikk Røldal Freeride Challenge 2024

Slik gikk RFC 2024

FALLET: Like før droppet hektet deltageren skien slik at den falt av. Den bratte facen gjorde at hun skled ned fjellsiden.
Junior freeride i Røldal

Dramatisk fall under konkurranse

IKONISK: For mange er afterski like obligatorisk som å stå på ski når de er i fjellet.. Foto: Kalle Hägglund
Tips til de som «går all in»

Do's and dont's på afterski

jenter som klemmer og gråter
Knuste alle i Verbier

Hedvig Wessel er verdensmester!

annonse
jente med ski
Frikjøringscamp for jenter i Røldal

– Noe eget med den jentestemninga

skikjører som tar salto
Vetle Gangeskar i form

Bestemann i NC i Hemsedal

Høkkers Freeride
Se bilder og resultater fra Høkkers Freeride

Høkkers: – Rekordpåmelding

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen