Mannen i 40-årene ble ikke alvorlig skadet i ulykken, men det var åpenbart nære på. Ifølge lokalavisa GD var han bevisstløs da turkameratene gravde han fram fra snømassene, rundt klokken 12.30 søndag. Mannen skal være hjemmehørende i Bærum kommune.

– Han var bevisstløs da han ble gravd fram av to kamerater, sier operasjonsleder Halgrim Ous til avisa.

Ifølge NRK ble han funnet under to meter snø, og gravd opp cirka ett kvarter etter at han ble begravd i snømassene. Mannen ble fløyet med luftambulanse til sykehuset på Lillehammer med mistanke om bruddskader i et bein, noe som senere ble avkreftet.

– Jeg vet ikke hvordan føreforholdene har vært i fjellet i dag, men så vidt jeg vet er det uvanlig med snøskred på denne tiden av året, legger operasjonslederen til.

Varsom.no har ikke startet sesongens skredvarsling ennå (det skjer 1. desember), men det har snødd mye i området det siste døgnet. På Filefjell ca. 4 mil sørvest for Rasletinden har det kommet rundt en halvmeter snø på de siste 24 timene, kombinert med en god del vind og temperaturøkning. I løpet av dagen økte temperaturen fra under til over 0-streken i området.

Også på Vestlandet har det kommet masse nysnø de siste dagene, og topptursesongen er i gang for alvor flere steder.

PS! Også i fjor startet sesongen tidlig på Rasletind, som er lett tilgjengelig fra veien over Valdresflya.