– Ordet magisk ble allerede trukket fram ved bilen og ble flittig brukt resten av dagen. At vi skulle få fantastisk vær, god skikjøring og ikke minst noe som lignet på litt pudder hadde vi aldri trodd, sier en storfornøyd Ole Kristian Strøm.

Lave forventninger

Annonse

Varierende grad av vintervær hjemme i Hemsedal ga ikke grunnlag for den helt store troa på skiføre så tidlig i år, men med den høytliggende veien på Valdresflya som utgangspunkt var det frikjøring å finne til fjells.

– De siste ukene har vinteren tittet innom i Hemsedal, men ikke klart å bite seg fast. Etter en lang helg på SkiExpo tok jeg en titt på værvarslet, som meldte strålende sol tirsdag. Enda mer perfekt var at kalenderen viste fri. Øyvind Bertelsen syns dette var en god ide og troppet opp på døra 07.30 tirsdag morgen. Etter en fiffig kjøretur på isete fjellveier og med tåke som kom og gikk, kunne vi rulle pent oppover Valdresflya og nyte utsikten av sol, majestetiske fjell og en snømengde som sakte men sikkert økte.

Vel oppe på platået ble vi møtt av store mengder o2-snappere som trente for sesongstart på Beitostølen. Det var ikke ett vindpust, mer snø en forventet og sol fra knall blå himmel, sier Strøm.

Nesten steinfritt

De to la turen til Rasletind, en av de lettest tilgjengelige toppene fra valdresflya. Toppen ligger 2 105 meter over havet, og, skulle det vise seg, byr på ypperlig skiterreng.

– Hvordan var føret?

– Noe stein er det, men snødekket er så slett og fint at om man holder seg unna ujevnheter på overflaten bør skia se like fine ut når man kommer ned til bilen! For fire uker siden hadde vi allerede Jotunheimen og Valdresflya i tankene. Med grusski og pågangsmot mente vi det var fullt mulig å få noen svinger der oppe, men på vei over fjellet satte sikten en stopper for forsøket, så vi kjørte direkte hjem. Slik ble det ikke denne gangen. For en dag og for en sesong åpning!

Se bilder fra turen i galleriet under, og filmen fra tirsdagens drømmetur her: