Få dager etter at Fri Flyts Fotonummer ble sendt til trykk kom nyheten om at Fransson og Auclair hadde omkommet etter en snøskredulykke i Chile. I bladet, som nådde abonnentene like før helgen, og kiosken denne uka, er en større fotoreportasje om Auclair og Franssons tur til Nordland i vår.

Slik beskriver Fri Flyt-redaktør Hans Petter Hval arbeidet med artikkelen:

– Saken om Andreas Fransson og JP Auclair i Narvik planla vi allerede i februar og det var meningen av vi skulle være med på turen. Det ble vi dessverre forhindret til å gjøre. Fotograf Daniel Rönnbäck fikk i stedet i oppgave om å intervjue de to mellom turene opp og ned de flotteste fjellene og rennene rundt Narvik. Før saken gikk i trykken hjalp Andreas til med stedsnavn og fakta om hvor de hadde vært, samt å oppgi sine 10 favorittrenner i området og beskrive de med en setning. Noen dager før deadline dro den samme gjengen til Sør-Amerika. To av dem kom aldri tilbake, og de vil bli dypt savnet.

Auclair og Fransson omkom da de ble feid ned av et snøskred på fjellet Mount San Lorenzo i Chile. Ulykken skjedde mandag. Andreas Fransson og JP Auclair omkom, og filmer Bjarne Salén og fotograf Daniel Rönnbäck kom fra ulykken uten fysiske skader.

Alt om tragedien finner du her.