Tilbakekaller nesten alle ABS-sekker

ABS gjør en storstilt tilbakekalling av sine skredballongsekker, og nesten alle ABS-skredsekkene som er solgt i Norge tilbakekalles.

Sist oppdatert: 22. desember 2014 kl 08.42
TILBAKEKALLES: Nesten alle ABS-sekker som noensinne er solgt i Norge tilbakekalles, og må sendes til ABS for oppgradering og service. Foto: Tore Meirik
TILBAKEKALLES: Nesten alle ABS-sekker som noensinne er solgt i Norge tilbakekalles, og må sendes til ABS for oppgradering og service. Foto: Tore Meirik
Lesetid: 2 minutter

Problemet er knyttet til stålpatronen som fyller sekken med luft, og en feil som kan ha oppstått da disse ble fylt hos produsenten. Alle ABS-modellene Vario og Powder med stålpatron tilbakekalles og må sendes inn for service –hvis de ble kjøpt før 3. desember 2014.

– I praksis vil det si alle sekker som vi har solgt i Norge ettersom alle er levert med en stålpatron som brukes av kunden før han eller hun forlater butikken. Hvis sekken aldri har blitt utløst eller med kun karbonpatroner skal den ikke tilbake, sier Trond Aalde i ABS-importør 7Blåner til Fri Flyt.

Dette gjelder i tillegg sekker fra andre merkevarer som er laget av ABS. Skredballongsekker fra merkene Bergans, Dakine, Deuter, Haglöfs, Ortovox, Salewa, The North Face og Vaude tilbakekalles også.

Ifølge ABS egen informasjon om tilbakekallelsen –som du finner her- kan problemet med patronene føre til at luftinntaket til airbagen blokkeres når den blåses opp, og dette skal ha skjedd tre ganger –heldigvis under kontrollerte former, da ABS testet systemet.

– Alle som har ABS-sekk som må tilbakekalles bes utløse patronen og sende alt sammen til ABS for oppgradering og service, sammen med utfylt returskjema, som du finner her. Alle utgifter dekkes av ABS. Forhandlere kan ta kontakt direkte med 7Blåner, sier Aalde. 

Les mer om tilbakekallelsen her.

Daglig leder i 7Blåner, Rune Kvalsnes, sier han ikke vet nøyaktig hvor mange sekker det er snakk om, men det er flere hundre sekker bare i Norge som tilbakekalles.

 – Vi er glade ABS tar saken såpass på alvor når sånt oppstår. Vi vet ikke hvor lang ventetid det blir på de som sender inn sekkene sine, men jeg garanterer at ABS gjør sitt beste for at det skal gå fort, sier han.

LES OGSÅ: Lufta ut av ballongen

LES OGSÅ: Vi tester skredsekken

Publisert 22. desember 2014 kl 08.42
Sist oppdatert 22. desember 2014 kl 08.42
annonse
Relaterte artikler
annonse
mann på ski uten jakke
Test av Bergans Y MountainLine Breathe 3L

Bra produkt til en trivelig pris

skibinding på blå ski
Test av Skitrab TR1 toppturbinding

Den beste tech-kjørebindingen?

mann på vinterfjellet
Test av Mammut Haldigrat HS selebukse

Myk og lett, men kunne vært rimeligere

to par ski med bindinger
To nye bindinger for topptur testet

Duelltest: Marker Cruise vs Dynafit Ridge

Innstilling av toppturbindinger

Justering av toppturbindinger

MJUK: En gelépute kan gjøre underverker mot smertene i skinnleggen. Foto: Sigurd Ekeli Grimsby
Leggbeskyttere mot vondt i leggen

Vonde legger

SPOILER: På de fleste nye skisko følger det med en spoiler. Foto: Sigurd Ekeli Brimsby
Hva er egentlig spoileren til?

Hva er egentlig spoileren til?

mann på skitur
Test av Mammut Eiger Free Pro HS Hood skijakke

Når en jakke får forventningspress

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen