Det var søndag rundt klokken 12 at en skuterfører ble tatt i snøskred ved Brennmotinden rett nordøst for Nordkjosbotn i Balsfjord kommune. Mannen i slutten av 20-åra ble liggende under snøen rundt halvannen time, cirka 700 meter over havet. Han ble erklært død på universitetssykehuset i Tromsø, etter å ha blitt funnet under en og en halv meter snø.

– Scooterføreren var i et følge sammen med to andre, og var den eneste som ble tatt av skredet. En i følget måtte forflytte seg til en høyde for å få telefondekning slik at han fikk varslet ifra om skredet. Den andre kom i kontakt med en skiløper i området, og de startet letingen med en gang. Scooteren var delvis synlig, og de gravde rundt den da det første helikopteret kom frem til stedet, sier operasjonsleder Roy Tore Meyer ved Troms politidistrikt til Nordlys.

NRK melder mandag at det ikke er tillatt å kjøre snøskuter i området hvor ulykken skjedde.

Samme dag gikk et stort snøskred i det svenske skisenteret Riksgränsen, som ligger like ved Narvik. Skredet ble utløst av en skikjører, som ble begravd, men funnet og gravd fram av vitner til hendelsen. Ifølge Aftonbladet var skredet en halv kilometer bredt.

Norske Stig André Haug (34) filmet dramatikken, og filmen hans med det store skredet ser du her, og fra en annen vinkel og annen fotograf her.

LES OGSÅ: Skrdefaren øker i nord