Skredhelg i nord

Snøskuterfører omkom i Troms, og dramatisk nestenulykke i Riksgränsen.

Sist oppdatert: 17. mars 2014 kl 10.15
ULYKKESSTEDET: En snøskuterfører omkom i snøskred ved Brennmotinden rett nordøst for Nordkjosbotn i Balsfjord kommune søndag.
ULYKKESSTEDET: En snøskuterfører omkom i snøskred ved Brennmotinden rett nordøst for Nordkjosbotn i Balsfjord kommune søndag.
Lesetid: 2 minutter

Det var søndag rundt klokken 12 at en skuterfører ble tatt i snøskred ved Brennmotinden rett nordøst for Nordkjosbotn i Balsfjord kommune. Mannen i slutten av 20-åra ble liggende under snøen rundt halvannen time, cirka 700 meter over havet. Han ble erklært død på universitetssykehuset i Tromsø, etter å ha blitt funnet under en og en halv meter snø.

– Scooterføreren var i et følge sammen med to andre, og var den eneste som ble tatt av skredet. En i følget måtte forflytte seg til en høyde for å få telefondekning slik at han fikk varslet ifra om skredet. Den andre kom i kontakt med en skiløper i området, og de startet letingen med en gang. Scooteren var delvis synlig, og de gravde rundt den da det første helikopteret kom frem til stedet, sier operasjonsleder Roy Tore Meyer ved Troms politidistrikt til Nordlys.

NRK melder mandag at det ikke er tillatt å kjøre snøskuter i området hvor ulykken skjedde.

Samme dag gikk et stort snøskred i det svenske skisenteret Riksgränsen, som ligger like ved Narvik. Skredet ble utløst av en skikjører, som ble begravd, men funnet og gravd fram av vitner til hendelsen. Ifølge Aftonbladet var skredet en halv kilometer bredt.

Norske Stig André Haug (34) filmet dramatikken, og filmen hans med det store skredet ser du her, og fra en annen vinkel og annen fotograf her.

LES OGSÅ: Skrdefaren øker i nord

Publisert 17. mars 2014 kl 08.03
Sist oppdatert 17. mars 2014 kl 10.15
annonse
Relaterte artikler
Vetle Gangeskar RFC 2024
Slik gikk Røldal Freeride Challenge 2024

Slik gikk RFC 2024

FALLET: Like før droppet hektet deltageren skien slik at den falt av. Den bratte facen gjorde at hun skled ned fjellsiden.
Junior freeride i Røldal

Dramatisk fall under konkurranse

IKONISK: For mange er afterski like obligatorisk som å stå på ski når de er i fjellet.. Foto: Kalle Hägglund
Tips til de som «går all in»

Do's and dont's på afterski

jenter som klemmer og gråter
Knuste alle i Verbier

Hedvig Wessel er verdensmester!

jente med ski
Frikjøringscamp for jenter i Røldal

– Noe eget med den jentestemninga

skikjører som tar salto
Vetle Gangeskar i form

Bestemann i NC i Hemsedal

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen