Hjem
 / Planlegger stort skisenter 90 min. fra Oslo

Planlegger stort skisenter 90 min. fra Oslo

To av Norges rikeste menn ønsker å bygge et skisenter med 900 høydemeter på Flå – 90 minutter fra Oslo.

Sist oppdatert 17. september 2014 kl 09.25
SKI-THROUGH: Blir planene en realitet, kan du stå på ski fra over 1000 m. o. h. og nesten ned til McDonalds-drive-throughen langs RV7 på Flå. De tjukke, rette røde strekene viser hvor heisene skal komme.
SKI-THROUGH: Blir planene en realitet, kan du stå på ski fra over 1000 m. o. h. og nesten ned til McDonalds-drive-throughen langs RV7 på Flå. De tjukke, rette røde strekene viser hvor heisene skal komme.

Eiendomsgigantene Olav Thon og Ivar Tollefsen har inngått en intensjonsavtale med de lokale grunneierene Erik Andre Vee, Knut Hilde og Jon Erik Wee. Sammen ønsker de å bygge ut Turufjell, skriver lokalavisa Hallingdølen. Området ligger på nordøstsiden av Hallingdal ved Flå. I sommer åpnet nye RV7, noe som gjør at reisetiden fra Oslo til Flå er kortet ned med 20 minutter.

– Ideen kom i felleskap mellom grunneierne og oss, sier Håvard Staff Brenno, som er eiendomssjef i Fredensborg, selskapet til Tollefsen.

Tollefsen eier også deler av skisenteret på Geilo. Brenno startet hos Tollefsen i år etter å ha jobbet for Olav Thon med storsatsingen på Flå sentrum. Brenno understreker at planene på Turufjell foreløpig er sendt inn som innspill til kommuneplanen i Flå. Alt er avhengig av den videre prosessen i kommunen.

– Blir planene godkjent der, kan det være mulig med en byggestart i 2016 eller 2017, sier Brenno.

Planene gjelder i første rekke 2000 overnattingsenheter over et område på 11 000 dekar. I tilknytning til disse ønsker man å bygge heis fra cirka 500 til 1000 meter over havet.

– Det vil være første del. Men terrenget ligger til rette for å bygge helt ned Flå stasjon. Om man gjør det, kan det bli 900 høydemeter kjøring. Jeg har sjøl vært i terrenget sommer som vinter, og det er veldig fine alpinmuligheter, sier Brenno.

Han vil ikke antyde en sum på de planlagte investeringene, men sier at de vil bli «betydelige».

– Hvordan er det med snø i området?

– Vi har snakka om dette prosjektet i flere år og gått mye i området. Det er bra og rikelig med snø oppe i fjellet, sier Brenno.

Publisert 17. september 2014 kl 09.25
Sist oppdatert 17. september 2014 kl 09.25
Relaterte artikler
Benjamin Forthun og Christopher Lange

Pangstart i Hallingdal: – Skikkelig bølleføre

Oslonært frikjøringsmekka

Høgevarde er Østlandets puddermekka

OFFPISTE: Folk koste seg utenfor løypene i Høgevarde på åpningsdagen til skianlegget. Foto: Hunnalvatn Media
Se Langes video fra Høgevarde:

Så mye snø er det på Høgevarde

PUDDERHUNDER: En pudderalarm tikker inn på mobilen til Børt-Erik Fuglem på mandag. Dagen etter er den ivrige skikjøreren allerede på vei til fjells. Foto: Børt-Erik Fuglem
Dyp nysnø på Høgvarde

Kunne blitt episk - ble bomtur

Høgevarde fjellpark fri flyt ski snowboard freeride skiinfo guide anlegg ski alpint
Fri Flyt anleggsguide

Høgevarde Fjellpark

Høgevarde
Pudder på Østlandet

Sesongbeste på Høgevarde

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo | Tlf: 21 95 14 20

Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Nyhetssjef: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen | Daglig leder: Anne Julie Saue