Eiendomsgigantene Olav Thon og Ivar Tollefsen har inngått en intensjonsavtale med de lokale grunneierene Erik Andre Vee, Knut Hilde og Jon Erik Wee. Sammen ønsker de å bygge ut Turufjell, skriver lokalavisa Hallingdølen. Området ligger på nordøstsiden av Hallingdal ved Flå. I sommer åpnet nye RV7, noe som gjør at reisetiden fra Oslo til Flå er kortet ned med 20 minutter.

– Ideen kom i felleskap mellom grunneierne og oss, sier Håvard Staff Brenno, som er eiendomssjef i Fredensborg, selskapet til Tollefsen.

Tollefsen eier også deler av skisenteret på Geilo. Brenno startet hos Tollefsen i år etter å ha jobbet for Olav Thon med storsatsingen på Flå sentrum. Brenno understreker at planene på Turufjell foreløpig er sendt inn som innspill til kommuneplanen i Flå. Alt er avhengig av den videre prosessen i kommunen.

– Blir planene godkjent der, kan det være mulig med en byggestart i 2016 eller 2017, sier Brenno.

Planene gjelder i første rekke 2000 overnattingsenheter over et område på 11 000 dekar. I tilknytning til disse ønsker man å bygge heis fra cirka 500 til 1000 meter over havet.

– Det vil være første del. Men terrenget ligger til rette for å bygge helt ned Flå stasjon. Om man gjør det, kan det bli 900 høydemeter kjøring. Jeg har sjøl vært i terrenget sommer som vinter, og det er veldig fine alpinmuligheter, sier Brenno.

Han vil ikke antyde en sum på de planlagte investeringene, men sier at de vil bli «betydelige».

– Hvordan er det med snø i området?

– Vi har snakka om dette prosjektet i flere år og gått mye i området. Det er bra og rikelig med snø oppe i fjellet, sier Brenno.