Fortsetter søket etter savnet mann - vil søke med helikopter

Det har blitt søkt etter en mann i 50-årene som er savnet etter en skitur ved Høgevarde siden onsdag. Fredag morgen er han enda ikke funnet, og politiet håper nå å kunne søke med helikopter.

Sist oppdatert: 19. februar 2021 kl 10.09
Høgevarde savnet
SAVNET: En mann er savnet etter skitur på Høgevarde. Foto: Norgeskart
Lesetid: 2 minutter

Ifølge Sør-Øst politidistrikt ble mannen meldt savnet klokken 21.23 sent sondag kveld. Det har blitt søkt gjennom natten i området der mannen er savnet.

Det er trolig i området øst for Høgevarde, og mannen skal ifølge politiet ha vært på vei tilbake til Tempelseter - der han ifølge politiet også gikk fra.

Men fredag morgen er mannen, som skal være i 50-årene og fra Bærum enda ikke funnet. Dårlig vær og skredfare har gjort søket vanskelig.

– Mannen har ikke blitt funnet i løpet av natta. Redningsaksjonen pågår for fullt, men det har vært utfordrende med dårlig vær og skredfare, sier operasjonsleder Marius Knudsen til Bydeposten.

Fredag er det bedre vær, og politiet håper å kunne sette inn helikopter i søket. 

Ifølge lokalavisen skulle mannen gå opp mot Høgevarde, også kjøre ned igjen. Rundt klokken 16 skal han ha kontaktet familie, og fortalt at han ikke visste hvor han var. Det er tåke og dårlig sikt i området.

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Det har snødd mye på Østlandet den siste tiden, og selv om Høgevarde ikke dekkes av regionvarselet til Varsom, var det faregrad tre i Hallingdal onsdag - med følgende varsel.

– Vær varsom i leområder der et vedvarende svakt lag har snødd/føyket ned. Sprekker i snødekket og drønnelyder er tydelige tegn på ustabilitet.

Mannen skal ha hatt på seg følgende: Gul/oransje jakke, mulig blå bukse, gul/oransje lue. Det skal være skarpe farger på klesdrakten.

Sist noen var i kontakt med mannen var rundt klokken 16. Mannen skal være kjent i området og vant til å ferdes i fjellet. Politiet er usikre på hva slags utstyr mannen har med seg. Det er også uklart om mannen har vært på fjellski eller toppturski.

Høgevarde er et fjell, og må ikke forveksles med skisenteret med samme navn som ligger like ved. Tidligere i vinter ble tre personer tatt i skred ved samme fjell.

Østsiden av Høgevarde har skredterreng, slik man kan se på bratthetskartet til Varsom:

Hoegevarde-bratthet
Hoegevarde-bratthet
Publisert 19. februar 2021 kl 10.09
Sist oppdatert 19. februar 2021 kl 10.09
Relaterte artikler

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen