Åpner ny heis og nytt skiområde på Høgevarde

Det etterhvert populære frikjøringsanlegget Høgevarde i Flå åpner en ny skiheis, Vardelia-heisen, på lørdag.

Sist oppdatert 14. januar 2021 kl 16.11
Vardelia Høgevarde
NY HEIS: Vardelia åpner lørdag på Høgevarde. Foto: Hans Christian Gulsvik

Det var i mai i fjor det ble kjent at Høgevarde skulle utvide skianlegget med to nye skiheiser, som vil gi tilgang til en ny fjellside med frikjøring. Lørdag åpner altså Vardelia-heisen.

– Den åpner opp en nordvestvendt fjellside på baksiden av dagens anlegg, som hittil ikke har vært tilgjengelig via skiheis, sier leder for destinasjonsutvikling i Høgevarde, Harald Haaland i en pressemelding.

Høgevarde har fra før to skiheiser. Tilbudet utvides altså ganske betydelig.

– Det nye skiområdet blir solrikt, og får en snill og familievennlig løype i tillegg til enkel og lettilgjengelig offpist. Heisen gir også ski inn/ut for hytter i den nordlige delen av Høgevarde-området, sier Haaland.

Høgevarde har de siste årene blitt et stadig mer populært skianlegg, som er særlig bra etter et skikkelig snøfall. Skianlegget ligger forøvrig også i underkant av to timer fra Oslo.

Da Fri Flyt omtalte utbyggingen av skiheisen i mai i fjor, ble det estimert at investeringen ville koste rundt 10 millioner kroner.

– Den nye toppheisen nesten dobler skiterrenget som er tilgjengelig via heis. Dermed får vi forhåpentligvis bedre spredning av trafikken, og god snø litt lenger utpå dagen de dype dagene, sa Haaland til Fri Flyt da. 

Rundt nyttår kunne skianlegget levere gode forhold, som du kan lese mer om her. Selve skianlegget Høgevarde må forøvrig ikke forveksles med fjellet Høgevarde, som ligger i nærheten. Der gikk det et skred forrige helg.

Publisert 14. januar 2021 kl 16.11
Sist oppdatert 14. januar 2021 kl 16.11
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen