Helgekriger

... er en person som lever et vanlig liv i ukedagene, men jakter snø på weekendene. Brukes oftest om de som ikke bor på et skisted, men som må reise x antall timer i bil hver fredag kveld (og hjem igjen hver søndag).

 Denne vinteren blir veien til snøen kortere. Her er de viktigste samferdselsnyhetene på vanlige helgekrigerstrekninger:

Annonse
  • Ny RV7 fra Sokna til Ørgenvika åpnet i sommer og gir 20 minutter kortere reise til Hallingdal,Voss og Sogn fra Oslo. (Prisen du må betale er ei 40-sone gjennom Sokna.)

  • Den nye 4-felts E6 ved Minnesund er planlagt åpnet i november i åpr. Det gir bedre vei til Gudbrandsdalen, Oppdal og Trysil – og kanskje mindre kø på søndag kveld. (Mindre kø = færre mb data brukt på spotify.)

  • Helt ny E16 gjennom Sør-Aurdal åpnet i juli og den nye Bergsund-tunnelen på samme vei åpner i november. Dette betyr 100 prosent bedre vei på en lang og viktig strekning om du kommer sørfra til Beito eller Tyin  - og litt kortere og mer komfy kjørtetid.

  • E134 gjennom Grungedal er ennå ikke helt ferdig, men det nærmer seg. Kanskje blir det ferdig i løpet av sesongen.

  • Vi tar også med den nye Kvivsvegen mellom Hornindal og Volda. Den er snart HELT ferdig og sørger for at du kan kjøre på ski på Bondalseidet, i Volda, på Stryn og i Sogndal på én dag. (Eventuelt kan du gå på Kolåstind på formiddagen og kjøre pudder på stryn om ettermiddagen.)

Når du først skal nyte nylagt asfalt, kan du jo legge turen til to flunkende nye heiser:

  • Ny stolheis i Røldal starter ved undergangen ved hyttefeltet i Håradalen, 680 meter over havet. Avstigningen blir et stykke ovenfor påstigning til Nutheisen og andreheisen, med enkelt adkomst til nybegynnerområdet, heisen til toppen og øvre varmestue.

  • I Sogn Skisenter (også kalt Heggemyrane) får de ny toppheis til Modovonipa. Dette betyr at frikjøringsmøteplassen Modvoberget blir tilgjengelig rett fra heisen uten staking og brask.

Hemsedal har ikke ny heis, men har lagt gamle stridigheter til side og endelig fått på plass ny nedfart til sentrum.

helgekrigeren2-0370
KRIGERSTIL: Her er Fri Flyts redaktør Hans Petter Hval i klassisk helgekrigerpositur. Bilde: Lars-Kristian Haugen

PS. SAS åpner daglig rute mellom Trondheim og Ålesund. Dagstur til Stranda? Gjennomførbart!

Flere helgekrigertips foran sesongen? Send oss gjerne en mail på redaksjon@friflyt.no