Tviler på heliski

STORTINGSVALGET 2013: Fri Flyt-partiet Venstre lover å slåss for klimapolitikken og mot heliskiing når de nå skal forhandle med de andre borgerlige partiene.

Sist oppdatert: 12. september 2013 kl 08.45
TVILER PÅ FRISLIPP: Selv om Høyre og Frp lover det motsatte, så tviler Venstre på frislipp av heliskiing i Norge, i motsetning til for eksempel Uzbekistan.
TVILER PÅ FRISLIPP: Selv om Høyre og Frp lover det motsatte, så tviler Venstre på frislipp av heliskiing i Norge, i motsetning til for eksempel Uzbekistan.
Lesetid: 3 minutter

De borgerlige partiene, med Høyre og vår kommende statsminister Erna Solberg i spissen, vant årets Stortingsvalg. Venstre, som det mest populære partiet blant Fri Flyts lesere, ligger an til å få en betydelig rolle i den nye regjeringa og det nye Stortinget. Nå skal de forhandle om klimapolitikk, og mye annet, med blant andre Fremskrittspartiet.

LES OGSÅ: Her er Fri Flyt-partiet

Optimister

– Det blir noen tøffe runder fremover, både for å få ned klimagassutslippene, og for å ta vare på den urørte naturen. Men vi er optimistiske, og skal gjøre vårt aller beste for å få med oss Kristelig Folkeparti, Høyre og Fremskrittspartiet på tiltak som styrker allemannsretten, kutter utslippene og tar godt vare på naturen de kommende fire år, sier rådgiver i partiets Stortingsgruppe, Camilla Hille, til Fri Flyt.

– Ikke noe helikopter-rush

Men hun tror ikke Frp og Høyre vil være i stand til å holde sine lovnader om å åpne for motorisert ferdsel i utmark, inkludert helikopter-, beltevogn- og skuterbasert skikjøring.

LES OGSÅ: Fritt fram for heliski?

– Høyre og FrP lover frislipp av blant annet heliskiing i Norge. Hvordan vil Venstre forholde seg til dette?

– Vi tror ikke det blir noe rush av helikoptertrafikk over norske fjell fremover. Venstre har støtte fra et flertall på Stortinget, som ønsker å beholde dagens ordning der man må ha godkjenning fra kommunen for å lande med helikopter i utmark.

Frihet under ansvar

Venstre ble det mest populære partiet i Fri Flyts uhøytidelige valgavstemning. Nå oppfordrer Hille leserne til å være like engasjerte også utenfor valgperiodene

– Hvorfor tror du dere er så populære blant våre lesere?

– Venstre er et liberalt miljøparti. Vi kombinerer personlig frihet, med ansvar for miljøet og hverandre. Den tankegangen tror jeg vi deler med mange av Fri Flyts lesere. Vi har stor tillit til dere som bruker naturen aktivt, og vil være med å legge til rette for at også fremtidige generasjoner med skikjørere, surfere og syklister skal få nyte den urørte norske naturen.

– Si fra til politikerne!

– Venstre er veldig takknemlige og glade for støtten fra Fri Flyts lesere. Det er viktig at dere som bruker naturen engasjerer dere og sier klart fra til politikerne, også utenom valgtider. Å bli kåret til Fri Flyts valgvinner er en stor tillitserklæring fra friluftsfolket, og gir oss masse ekstra motivasjon når vi skal jobbe med å få gjennomslag for sakene våre på Stortinget.

Fri Flyts dekning av årets Stortingsvalg finner du her!

Publisert 12. september 2013 kl 08.45
Sist oppdatert 12. september 2013 kl 08.45
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen