Ja til heliski i Lyngen

Formannskapet i Lyngen kommune sier ja til Ola Giævers heliskiplaner med knapp margin. Tindevegleder og lokalpolitiker Mikal Nerberg slakter planene og politikernes avgjørelse.

Sist oppdatert: 15. april 2015 kl 08.26
JA TIL HELIKOPTER HER: Lokalpolitikerne i Lyngen sier ja til heliskiing på eiendommen til Ola Giæver i Lyngen –mot rådmannens og ordførerens ønske, og med knapt flertall. Arkivfoto: Bård Basberg
JA TIL HELIKOPTER HER: Lokalpolitikerne i Lyngen sier ja til heliskiing på eiendommen til Ola Giæver i Lyngen –mot rådmannens og ordførerens ønske, og med knapt flertall. Arkivfoto: Bård Basberg
Lesetid: 2 minutter

Det er formannskapet i Lyngen kommune som har sagt ja til Giævers planer om heliskiing på egen grunn like nord for Lyngseidet.  Avgjørelsen går mot ønskene til både ordfører og rådmann. Det vedtatte forslaget –som altså er et ja til en søknad om dispensasjon mot heliskiforbudet i Norge- kom fra Line van Gemert (H), som mener utvikling av turistnæringa i Lyngen er avgjørende.

– Mangler innsikt

Heliskientusiast og grunneier Ola Giæver er fornøyd, men han møter motstand fra Mikal Nerberg, som jobber som tindevegleder i Lyngen –og er nyvalgt førstekandidat for Miljøpartiet De Grønne (MDG) i kommunen.

– Giæver sier han vil sette Lyngen på verdenskartet, men har liten innsikt i turismen som allerede eksister lokalt. Det virker som om han forsøker å dra kortet med «hysteriske vernere» gjennom å påstå at sameksistens er helt uproblematisk. Problemet er jo bare at han ikke kjenner bransjen og markedet. Det virker ikke som om han forstår produktene, det være seg toppturer eller heliskiing. Sistnevnte er dessuten en ineffektiv måte å drive turisme på, fordi det er areal- og kostnadskrevende, sier Nerberg til Fri Flyt.

LES OGSÅ: Tindeveglederne slakter heliski i Norge

20140424_BårdBasberg_-010
20140424_BårdBasberg_-010

HELISKIMOTSTANDER, TINDEVEGLEDER OG LOKALPOLITIKER: Mikal Nerberg har liten tro på planene for helikopterbasert skikjøring i Lyngsalpene. Her fra fjorårets High camp i Lyngen. Arkivfoto: Bård Basberg

Skal ikke lage «krøll»

Giæver selv mener han må få bedrive næringsvirksomhet på egen eiendom, og har tidligere uttalt til Fri Flyt at han ikke kommer til å gi seg med det første.

– Ambisjonen etter hvert - hvis berørte parter som naboer, bygdefolket og kommunen mener at dette kan videreføres - blir flyging som foregår fra 15. mars til 30. april, den tida hvor det er litt sol og varme. Jeg tenker kun å fly på egen eiendom, fra bunnen av skibakken til dit vi hadde drømt om at bakken skulle gå. Fra Eidebakken opp til Beritliaksla. Det bli ikke det helt store, men en liten prøve. Jeg tror på en sped start hvor ingen blir skremt og forstyrret og vi ikke lager noe krøll sier Giæver, til Nord24.

LES OGSÅ: – Ja til heliski

Publisert 15. april 2015 kl 08.26
Sist oppdatert 15. april 2015 kl 08.26
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen