Ikke heliski likevel?

Begge regjeringspartiene var klart positive til heliskiing i foran høstens stortingsvalg, men nå når Frp og H sitter i regjering er de slett ikke like sikre.

Sist oppdatert: 23. desember 2013 kl 09.37
SNUR? Høyre og Fremskrittspartiet var skråsikkert positive til heliskiing før høstens valg, men nå melder Frp at de slett ikke er like optimistiske lenger.
SNUR? Høyre og Fremskrittspartiet var skråsikkert positive til heliskiing før høstens valg, men nå melder Frp at de slett ikke er like optimistiske lenger.
Lesetid: 2 minutter

– Regjeringen har så langt ingen vedtatt politikk hva gjelder heliskiing, så dette må vi få lov å komme tilbake til. Som du sikkert er innforstått med, så er vi allerede i gang med en forsøksordning med lokal forvaltning av motorisert ferdsel i utmark hva gjelder snøskuter. Fremskrittspartiet vil i regjering innta en grunnleggende positiv holdning i disse spørsmålene, men det må uansett sikres parlamentarisk flertall før eventuelle lovendringer, sier kommunikasjonsrådgiver i Fremskrittspartiet (Frp) Erik Tørrissen til Fri Flyt.

Både regjeringspartiene Frp og Høyre (H) var positive til heliskiing da Fri Flyt spurte dem om saken før valget, men selv om de sitter i regjering, er de er avhengige av støtte fra Venstre og Kristelig Folkeparti, som var langt mindre positive til heliskiing.

Frp går langt i å legge skylda på sine forrige rådgivere for at de ikke klarer å holde lovnadene fra før valget før tidligst om to år.

– Svarene vi ga i september utarbeidet av en av våre tidligere rådgivere på Stortinget før vi gikk inn i regjering. Vi forholder oss nå til regjeringsplattformen og samarbeidsavtalen med Venstre og KrF, sier Tørrissen.

– Hvordan arbeider dere med heliskispørsmålet nå?

Regjeringen har hatt kort tid på seg til å gjøre endringer i statsbudsjettet for 2014. Denne saken vil tidligst bli tatt opp til vurdering våren 2014. En lovendring vil fort ta mellom seks til åtte måneder.

Høyre har foreløpig ikke besvart Fri Flyts henvendelser i denne saken.

Fri Flyt har fulgt både heliski- og snøskuterdebatten tett. Alt om disse sakene finner du her!

Publisert 23. desember 2013 kl 09.37
Sist oppdatert 23. desember 2013 kl 09.37
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen