Norsk heliski denne uka

Verdens mest eksklusive heliskiing er i gang på Andørja i Troms denne uka.

Sist oppdatert: 7. april 2016 kl 10.29
ANDØRJA FREERIDE: Frikjøringskonkurranse og toppturfestival i samme pakke –med noe så eksklusivt som helikopterskyss til topps! Foto: Rune Dahl
ANDØRJA FREERIDE: Frikjøringskonkurranse og toppturfestival i samme pakke –med noe så eksklusivt som helikopterskyss til topps! Foto: Rune Dahl
Lesetid: 2 minutter

41 deltagere har bladd opp de i overkant av 5000 kronene som skal til for å delta på Andørja Freeride, som er mer enn stappfullt i år.

– Haha, ja, vi glemte å stenge påmeldinga, så vi er en mer enn planlagt. Det er bare gøy, sier arrangementets mediesjef Knut Erik Dybdal.

Venter på været

Andørja Freeride arrangeres av samme gjengen som står bak landeveissykkel-konkurransen Tour de Andørja, og er en slags kombinasjon av toppturfestival, frikjøringskonkurranse og heliskiing. Med en sjelden tillatelse til å fly deltagerne til topps på norske fjell kan gjengen på Andørja tilby kommersiell heliskiing til de som rekker å melde seg på.

– Vi venter litt på været akkurat nå, og forholdene har vært litt vanskelige med hard snø, men i natt snødde det uten et vindpust, så det ligger an til å bli veldig fine forhold nærmere helga. Særlig i nordvendte sider har snøen holdt bra, sier Dybdal.

Legender på plass

De to foregående årene har frikjøringskonkurransen blitt avlyst på grunn av henholdsvis for stor skredfare og alt for krevende snøforhold, men flere av landets mest meritterte frikjørere har markert seg på Andørja tidligere. Både Cato Lægreid og den svenske frikjøringsverdensmesteren fra 2011, Janette Hargin, har vunnet konkurransen. I år står folk som Karsten Gefle, Ronny Dahl, Martine Gleditsch, Didrik Falck-Pedersen, Henning Skjetne og Linn-Cecilie Mæhlum på startlista.

IMG_3885
IMG_3885

YNGSTE DELTAGER: Ikke babyen altså, men mammaen: Astrid Lunde er klar for Andørja Freeride, og da må vesle Sigurd overlates til pappa. Foto: Knut Erik Dybdal

Frikjøringskonkurransen skal etter planen gå av stabelen lørdag 9. april.

Publisert 7. april 2016 kl 10.29
Sist oppdatert 7. april 2016 kl 10.29
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen