Heliskiing er forbudt i Norge, men på Andrøja har lokale ildsjeler og en temmelig gira kommune sørget for at det hver tår arrangeres heliskiing på øya. Arnt Øverbyhagen har sendt denne rapporten:

Les mer om fenomenet Andørja Freeride her! 

Palmehelga og dagene i forkant var tradisjons tro satt av til Andørja freeride. Etter en snørik vinter med gode forhold var forventingene store til arrangementet som var fulltegnet på 15 minutt og med en venteliste på over 20.

Vi fikk levert en super langhelg til tross for utfordrende vær med tanke på sikt. Stor takk til sikkerhetscrewet og Heliteam pilot Andreas som førte oss trygt gjennom arrangementet.

Vi valgte en heftig konkurranse face til tross for varierende føre og dårlig sikt på konkurransedagen. Men alle gjennomførte med god flyt og viser at mange norske frikjørere holde meget høyt nivå og det generelle nivået øker stadig.

Vinner ski elite menn og også vinner totalt ble Karsten Gefle med et solid run som ble avsluttet med stor jubel fra en samlet deltagergjeng i bunn. Vinner ski elite dame, Linn Ceclie Mæhlum. I snowboard elite gikk Mikael Bones Olsen av med seieren, for damer Eline Andrea Garlie.

KONKURRANSE: Bra drapå-faktor under frikjøringskonkurransen.
KONKURRANSE: Bra drapå-faktor under frikjøringskonkurransen.

Sportklassene ble vunnet av: Torstein Gaard, ski menn, Unn-Mari Lunde, ski dame, Lisa Furnesvik, snowboard dame og Oliver Curley, snowboard menn.

Det er bare å takke arrangørene for et flott arrangement med høy hyggefaktor. Samtidig gleder vi oss stort til neste års jubileumsarrangement, da skal vi feire 10 år med stil!

Se flere bilder i galleriet under!