Aprilspøk: Nå blir det heliskiing på High Camp

Med helikopterløyve på plass er man bare formaliteter fra å kunne tilby heliskiing på den populære toppturcampen i Jotunheimen.

Sist oppdatert: 1. april 2016 kl 09.06
HELI: Nå kan du nå toppene på Turtagrø med helikopter. Her fra Andørja. Foto: Rune Dahl
HELI: Nå kan du nå toppene på Turtagrø med helikopter. Her fra Andørja. Foto: Rune Dahl
Lesetid: 2 minutter

Oppdatering 02.april: Observante lesere har forstått at dette var årets aprilspøk.

– Først og fremst er vi stolte over å få til dette nå rett før High Camp Turtagrø. Det har vært et mål for Fri Flyt lenge, og noe vi har jobbet med helt siden 2012. Dette blir et bra og viktig tilskudd til den allerede populære toppturcampen, sier prosjektleder i Fri Flyt, Brynjar Åmot.

Like før påske fikk Fri Flyt endelig svar på søknaden om bruk av helikopter på campen. Etter flere år med søknader var det endelig politisk velvilje. Årsaken til at man ønsker bruk av helikopter er todelt.

– Dette gjør området rundt Turtagrø tilgjengelig for langt flere. Med eksplosjonen i antall skikjørere i norske fjell er det gøy å kunne tilby nedkjøringen man normalt sett ikke ville nådd. For det andre gir det også en helt unikt norgesreklame, som vi er stolte av å være en del av, sier Åmot, og legger til at det blant annet gjør Storen langt mer tilgjengelig enn før. I tillegg vil heliturene gå til Store Ringstind og Lauvnostinden.

Har du lest denne? Skikjører inn for å stoppe heliskiing i Lyngen

(Artikkelen fortsetter under bildet)

REDAKSJONENS-TOPPTURTIPS-4-Store-Ringstind_fancybox
REDAKSJONENS-TOPPTURTIPS-4-Store-Ringstind_fancybox

HIT: Nå kan du endelig komme hit med helikopter. Foto: Martin Innerdal Dalen

– Hvordan løses dette praktisk for deltakerne?

– Først og fremst vil jeg si at dette ikke påvirker High Camp i stor grad slik den er fra før. Dette er ment som et tilskudd til festivalen, og for deltakere som både går guida turer og som går på egenhånd vil man ikke merke stor forskjell. Helikopterturene vil i praksis fungere som en guidet tur, hvor man kjøper en tilleggsbillett.

Heliskiing har vært et mye omtalt tema på Fri Flyt. Tidligere i år søkte også X2-festivalen på Sunnmøre om helikopterløyve, og ved en tidligere anledning har det blitt gitt løyve til innspilling av et TV-program på Store Ringstid. Derfor var anledning ekstra god i år.

– Det er viktig for oss at vi stadig er med i kampen om å flytte grensene for det moderne friluftslivet, sier Åmot.

Heliturene vil forøvrig ikke foreligge på dagens film, fordi helikopterløyvde kommer med egen paragraf dersom turene skal filmes.

Publisert 1. april 2016 kl 09.06
Sist oppdatert 1. april 2016 kl 09.06
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen