De første kjørerne til Høkkers Invitational er klare!

Norges mest spinnville frikjøringskonkurranse har de første navnene klare. Se hvem som skal konkurrere om 50 000!

Sist oppdatert 8. februar 2019 kl 07.00
ÅL vs VÅGÅ: Begge disse har vunnet tidligere. Tar en av de seieren i 2019? Foto: Høkkers Invitational
ÅL vs VÅGÅ: Begge disse har vunnet tidligere. Tar en av de seieren i 2019? Foto: Høkkers Invitational

Frikjøringskonkurransen Høkkers Invitational arrangeres for fjerde gang i 2019. Etter to år i sagnomsuste Skavlein, fikk arrangøren i fjor endelig nok snø til å bruke Høkkers-facen som de har jobbet flere år med.

Les også: 30 menn med motorsag har sikret årets Høkkers Invitational-face

Lemonsjøen, som er arena for konkurransen, har så langt i år fått bra med snø, og arrangeøren er optimistiske med tanke på å bruke Høkkers-facen.

- Nå er det jævla bra. Det sjogga nå, og det ska sjogga meir, sier arrangør Henrik Gangsø.

Ser det lyst ut med tanke på å få kjørt Høkkers-facen?

-Hvis det fortsett å sjogga, kan vi bruke facen. Det som kan være problematisk, er at konkurransen er ganske seint i april, sier Gangsø.

Henrik Gangsø har vanligvis vært å finne på start under Høkkers Invitational, i år har han måtte ta en mer administrativ rolle, siden han tok både lårbein og korsbånd før jul.

- Hvis vi ikke får brukt Høkkers-facen, så kommer vi til å gjøre mer ut av Skavlein. Siden jeg er skada, så har jeg mulighet til å bruke mye tid på det. Jeg tror det blir veldig bra i år, sier Gangsø.

Alle tidligere vinnere stiller

Etter at Robert Ruud og Hedvig Wessel vant hver sin klasse de første to årene, vant Dennis Risvoll og Synnøve Medhus fjorårets utgave. Dermed stiller alle de tidligere vinnerne i årets utgave.

Deler av Trollhøe Høkkers er for tiden på treningssamling i Alpene, og de som har fulgt med på sosiale medier de siste dagene har fått med seg at det kastes både doble og triple saltoer. I tillegg til Risvoll, er lokale Eirik Schjølberg, Erland Skogum og Øystein Aasheim blant de lokale som har fått invitasjon.

Gangsø sier at de har planer om å invitere 30-40 kjørere totalt.

I tillegg til de nevnte er det mange spennende navn på lista over de inviterte:

Den nye vinen i norsk frikjøring, som Asbjørn Eggebø Næss kalte ham. Sammenlagtvinner av Norgescupen i frikjøring i 2017.

Jibbosauren fra Oppdal som har kjørt skikonkurranser i over 15 år stiller selvfølgelig. Tittelforsvarer fra Field Productions og Fri Flyts Gubbejibbecamp som ble arrangert for første gang i 2018.

Fjorårets vinner og tidligere FWT-kjører. 

Vant de to første utgavene av Høkkers Invitational. Kjører i år Freeride World Tour som eneste nordmann.

  • Robert Ruud

Tidligere Norgesmester i big air og slopestyle. Vant de to første utgavene av Høkkers Invitational. Aktuell med sin nye webserie Chased.

  • Synnøve Medhus

Regjerende vinner Høkkers Invitational. Vant Junior-VM i frikjøring i 2016.

Vant norgescupen i frikjøring sammenlagt i 2018. Har også filmet med Warren Miller tidligere.

Brenner opp internett i ny og ne med elleville stunt på instagram. Sist med en enooorm dobbel backflip. Flere mener han utfordrer Dennis Risvoll når det kommer til tittelen backflipkongen.

Kom på tredjeplass i fjorårets Høkkers. Gikk viralt når hun satte en dobbel frontflip på Norwegian Open som 14-åring. Har også en verdenscupseier i freeski under beltet.

Rå i parken, men har de siste åra bevist at ho også kan hevde seg i norgestoppen i frikjøring. Spør ofte om å få satt opp rails i frikjøringsfacene. Kanskje det skjer i år?

  • Anne Ruud

Up&coming navn fra Ål. Kan hun tukte de mer erfarne i kvinneklassen?

Eneste Høkkers-debutant blant de som foreløpig er invitert. Halling som er fryktelig skarp på rails, men også er sterk på frikjøring. Blir veldig spennende å se hva han kan få til under årets Høkkers.

Fra Kongsberg, bor i Sogndal. Har kjørt noen seriøst hissige linjer opp gjennom. Forvent rask og hissig kjøring.

Tidligere jibber som også har levert bra resultater på Høkkers tidligere. Tok andreplassen bak Robert Ruud i Høkkers’ debutår.

Ung pistol fra Heidal. Kjørte hardt i fjor og tok en meget imponerende andreplass!

Mannen som tok verdens første backflip på hoppski, bor i en båt og er en aktuell underdog. Kan fort hevde seg hvis han lander runnet sitt.

Kommer rett fra seier i Engadin Snow. Tidligere RFC-vinner. Var skadet i fjor, og var hoveddomer under Høkkers.

Følg med på friflyt.no for oppdateringer på nye kjørere!

Husk at du som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler fra landevei.noterrengsykkel.nofriflyt.noutemagasinet.no og norsk-klatring.no.

Les også: Test av lette toppturbindinger

Les også: Test av åtte allsidige topptursekker

Les også: Slik justerer du bindinger

Les også: Best i test

Publisert 8. februar 2019 kl 07.00
Sist oppdatert 8. februar 2019 kl 07.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen