/ Folk

Benjamin Forthuns Insta-imperium

Lenge før Benjamin Forthun gikk viralt med verdens lengste pondskim skrev vi om instagram-imperiet hans i Fri Flyt. Her er en godbit fra arkivet.

Sist oppdatert 11. juni 2018 kl 09.18
INSTAGRAMKONGEN: Med kreativ skikjøring på kjempehøyt nivå og en god del andre tøffe stunts har Benjamin Forthun blitt en av Ski-Norges råeste instagrampersonligheter. Foto: Rachel Bock
INSTAGRAMKONGEN: Med kreativ skikjøring på kjempehøyt nivå og en god del andre tøffe stunts har Benjamin Forthun blitt en av Ski-Norges råeste instagrampersonligheter. Foto: Rachel Bock

Benjamin Forthun (25)

  • Claim to fame: Har med gøyal skikjøring blitt en av Norges mest populære skikjørere på Instagram.

  • Viktigste inspirasjonsskilde: – Det er uten tvil Candide Thovex.

  • Mål: – Jeg har ingen spesielle mål. Jeg vil bare ha det gøy på ski så lenge jeg kan.

Forthuns vanvittig lange ferd over en smeltevann-dam på Folgefonna i sommer har tatt internett med storm, men det gjorde også vannsklie-trikset hans i fjor sommer. Begge ser du lenger ned i artikkelen – som sto på trykk i Fri Flyt høsten 2017:

Ikke alle de største skikjørerne havner på TV. Gjennom Instagram har Benjamin Forthun (24) fra Bergen bygget opp en følgerskare de fleste bare kan drømme om.

– Jeg alltid gjort det jeg liker å gjøre, også har jeg filmet det. Det har tydeligvis fungert bra på Instagram, sier Benjamin Forthun.

For truffet bra har det virkelig gjort. Før den kommende vinteren teller Forthun over 27.000 følgere på Instagram (PS! Dette ble skrevet høsten 2017. Våren 2018 har Benjamin nesten 60 000 følgere!). Det er til sammenligning nesten like mange som for eksempel skistjerna Tiril Sjåstad Christiansen. Kun Øystein Bråten på landslaget har flere følgere (70.000).

– Jeg tror jeg legger ut en del ekstreme ting som folk egentlig har lyst til å gjøre selv. Samtidig ser jeg ikke på det som så seriøst. Det fungerer nok også bra. Jeg tenker ikke så mye på om det går bra eller dårlig, jeg bare legger det ut uansett.

Likevel roser han bildedelingsplattformen sitt inntog i skiverdenen.

– Det som er kult med Instagram er at det har gitt en plattform for helt andre skikjørere. Det er ikke lenger bare X Games og store edits. Det gir muligheter for sånne som meg, som ikke liker å konkurrere, sier Forthun.

SURF: Benjamin er ikke bare god på ski på vann. Han er også en habil elvesurfer. Her på Bulkenbølgen ved Voss. Mathias Sandvik

– Hva er planen denne vinteren?

– Egentlig skal jeg bare stå så mye på ski som mulig, og ha det så gøy som mulig.

– Blir det mange turer til Voss?

– Det blir egentlig veldig få. Jeg står egentlig mest i Eikedalen like utenfor Bergen.

Samtidig som skikarrieren på internett når nye høyder, studerer Forthun også for å bli byggingeniør i Bergen.

– Det er nok ikke dumt å ha en utdannelse ved siden av. Det gjør uansett at jeg har mye tid til ski, ler Forthun.

– Er det slik at du nå kan tjene noen penger på kontoen din?

– Ja, egentlig. I begynnelsen syntes jeg det bare var gøy, men jeg har forstått i det siste at det faktisk kan bli litt penger ut av det. Det kommer stadig nye oppdrag og forespørsler, men jeg har foreløpig takket nei til mye. Når det er sagt har jeg ikke funnet noen måte å tjene virkelig store penger på.

En av årsakene til den store internett-suksessen ligger trolig i en enorm allsidighet Forthun har. I tillegg til å være en drivende dyktig skikjører er det også stadig innslag av surfing og skating. 

– Utenom å stå på ski må jeg uansett trekke fram surfing som det jeg liker aller best å drive med.

– Hvor gjør du helst det?

– Det er mest på Voss, men utenom det må jeg nesten dra til Hoddevika eller Stavanger, men det er langt fra Bergen.

– Hva er planen på lang sikt?

– Jeg har egentlig ingen store planer i forhold til ski. Jeg vil bare stå på ski så lenge som mulig, og ha det gøy.

Sklie-trikset fra sommeren 2017:

Verdens lengste pondskim fra våren 2018:

Publisert 11. juni 2018 kl 09.18
Sist oppdatert 11. juni 2018 kl 09.18
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen