/ Folk

Får huden full etter Instagram-stunt

Ski- og Instagram-profilen Benjamin Forthun får kraftig kritikk etter steinrulling på Stadt. – Forstår at de reagerer, sier Forthun selv.

Sist oppdatert 1. oktober 2019 kl 12.31
FÅR KRITIKK: Benjamin Forthun og kompisgjengen har fått kritikk etter denne Instagram-posten. Foto: Skjermdump/Instagram
FÅR KRITIKK: Benjamin Forthun og kompisgjengen har fått kritikk etter denne Instagram-posten. Foto: Skjermdump/Instagram

Benjamin Forthun, som kan sies å være Norges største ski-influencer, har fått kraftig kritikk etter en Instagram-post hvor han filmer kameratgjengen som ruller en stein ned en fjellside på Stadt.

Forthun, som teller over 140.000 følgere på Instagram, la ut filmen i 12-tiden søndag. Det var rolig i starten, før kommentarfeltet tok seg kraftig opp på kvelden. Mandag tok det rett og slett av, særlig etter at andre begynte å dele filmen. Det var spesielt i kommentarfeltet at kritikken kom.

– Det var veldig gøy, men også veldig unødvendig av oss. Jeg forstår godt at de som bor i området reagerer på at vi kommer som turister til et område og kaster en stor stein utenfor et stup, sier Forthun til Fri Flyt, som selv kommer fra Bergen.

Likevel mener han at saken har blåst ut av proposjoner. Flere av riksmediene har allerede dekket saken, og til NRK sier blant annet ordfører i Selje kommune, Stein Robert Osdal, at de vurderer anmeldelse av kameratgjengen. Kameratgjengen er ved en anmeldelse isåfall villige til å ta straffen sin, men Forthun mener likevel at han får «lide» ekstra av å være stor på Instagram.

– Det er prisen å betale, men sånn er det. Jeg har fått svært, svært få meldinger privat, og de tar jeg til meg. Men i kommentarfeltet har det tatt av. Mange ser nok at jeg har mange følgere, og da kan de kjøre på. Jeg var jo veldig med på det som skjer, siden jeg filmet, men kameratene mine som faktisk rullet steinen har ikke hørt noen ting. Det blir populært å hive seg på i kommentarfeltet, og for min del går det fint. Men alle sier det samme, og da eskalerer det fort, sier Forthun, og fortsetter:

– Jeg tenker at sånne ting har skjedd 100 ganger før, og det har skjedd mye verre ting før. Denne saken har blitt blåst litt vel mye opp.

– Du har jo også bygget opp profilen din på å gjøre litt gærne ting?

– Ja, jeg er bare meg selv jeg. Thats it.

Forthun er forøvrig tidligere kjent for et vannsklipe-stunt, i tillegg til å et klipp hvor han kjører over vannet på Folgefonna. 

Publisert 1. oktober 2019 kl 12.31
Sist oppdatert 1. oktober 2019 kl 12.31
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen