Skinfluencer og stuntmann Benjamin Forthun bestemte seg for å teste både mot og skiferdigher i Jotunheimen forrige uke.
I stedet for å skrense seg ned de 45 grader bratte rennene Austabotntind og Soleibotntind, slik de fleste ville gjort, kjører bergenseren rett ned.
På det meste viste GoPro-en 128 km/t, men på klokken sto det 135!
– Når jeg sto på toppen og så at forholdene lå an til å gi grønt lys til å kjøre styggfort, var det bare å peke skiene nedover så snart jeg hadde tatt to testsvinger for å kjenne på snøen, sier Forthun til Fri Flyt.
– Det var ikke planlagt. Men jeg er jo stolt medlem av klubben guttaboys som elsker fart og spenning, svarer han.
– Hvorfor valgte du å kjøre rett ned, egentlig? Er det blitt ut å svinge?
– Har kjørt svinger ned begge «facene» på både gode og dårlige forhold flere ganger tidligere, så tenkte det kunne være gøy å sprite det opp litt.
Samtidig har Trygg Lindkjølen, Christopher Lange og Forthun en prestisjekonkurranse gående denne sesongen, som går ut på å få høyest fart på GoPro-en ned en linje. Det var under toppturarrangementet High Camp Turtagrø at Benjamin bestemte seg for å teste toppfarten på toppturutstyret.
– Det har også vært snakk om at taperen må tatovere en skilpadde, men det har ikke blitt skrevet i stein enda. Litt kjipt å presse på med tatoveringen nå som han med dårligst fart denne sesongen ligger på sykehus med knekt bekken. Blir spennende å se hva vi gjør neste sesong, jeg er i hvert fall varm i fartstrøyen nå.
– To nedkjøringer av høy kvalitet, kommenterer han.
Aller raskest gikk det på Austabotntind der Benjamin hadde 128 km/t på GoPro-en og 138 på klokken. På Soleibotntind ble det 126 på GoPro-en og 135 på klokken.
Her ser du filmen med Benjamin Forthun i renna på Austabotntind:
– De to er litt uenig, så vanskelig å si hva man skal gå for. Men den nedkjøringen som føltes raskest for meg var Soleitind. Jeg sier ikke at farten var høyere, men underlaget var mye mer ujevnt, som gjør at fartsfølelsen øker en del.
–Var det skummelt?
– Ja, litt skummelt er jo det alltid, men det gjør det gøy! Mest spennende er det i det man bestemmer seg for å peke skiene rett nedover, når man kjenner farten øke raskt opp mot 120. Når man oppnår toppfart og merker man har kontroll på situasjonen - da bare flyter man.
Nesten like fort som på Austabotntind, gikk det på Soleitind:
– Får vi se deg gjøre dette igjen?
– Så lenge forholdene gir grønt lys for å gi gass, skal du ikke se bort ifra det. Er litt tidlig å starte guidesving-karrieren nå. Må gi gass litt til, sier Forthun, som er en av landets aller mest populære skikjørere på sosiale medier, med sine 176 000 følgere.
– Ja, når til og med Petter Northug har likt filmen så må det være godkjent. Petter gadd ikke følge, noe som er forståelig. Det er alt for lite innhold av unge jenter på profilen min.
Allerede abonnent?
Kjøp abonnement og få tilgang til artikkelen.
Alle abonnement gir full tilgang til hele vårt digitale univers. Det inkluderer Fri Flyt,
Terrengsykkel, UTE, Klatring, Landevei og Jeger sine nettsider, app og e-magasin.
1 måned
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Fri Flyt
Lavest månedspris
Abonnementet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp
3 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Fri Flyt
Lavest månedspris
Abonnementet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp
12 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Fri Flyt
Lavest månedspris
Abonnementet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp
Betal smartere med Klarna.
Abonnementene fornyes automatisk og kan sies opp når som helst, men senest før perioden utløper.
Friflyt.no har daglig dekning av det som skjer i skianlegg og toppturområder, og vi dekker debatter og dilemmaer om alt fra snøskred til klimaendringer. Om sommeren skriver vi om aktiviteter skifolk er opptatt av når det ikke er snø på bakken, som vannsport og sykkel.
På friflyt.no finner du også Fri Flyt sine skitester og mer enn 750 guider til toppturer.