/ Folk

Instagram og terninger

SOMMERPRATEN: Benjamin Forthun trenger ikke rare greiene av en introduksjon, han er jo tross alt Instagramkjendis.

Sist oppdatert: 2. juli 2018 kl 14.17
FULL SEND: Benjamin er langt ifra fremmed for å gå så stort som mulig på ski. Foto: Simen Gjeldsvik
FULL SEND: Benjamin er langt ifra fremmed for å gå så stort som mulig på ski. Foto: Simen Gjeldsvik
Lesetid: 3 minutter

Benjamin Forthun

Benjamin har i de siste årene bemerket seg med heftig skikjøring både på Instagram og i forskjellige edits. Spesielt kjent ble han etter at klippet av han som hoppet fra et berg og ned i en vannsklie ble delt på forskjellige kontoer og han fikk 20 000 følgere på instagram over natten. I år fikk han like mye blest rundt seg etter at han kjørte over et 60 meter langt brebasseng. Rå skikjører og en stunteskalle.

– Hey Benjamin, hva gjør du i sommer?

– Har det gøy haha. Skal ikke så mye, helgetur til Mallorca for å spille inn en musikkvideo. De ville ha noen som sendte noen stup og stunts fra klipper så da ringte de meg, ganske nice opplegg.

– Siden du nå er uoffisielt verdensmester i pondskim og en råskalle på stuping. Skal du kutte ut de snøgreiene og satse fullt på vannsport?

– Haha! Tror nok det blir å fortsette med en kombo. Kaldt å stupe om vinteren så da passer det sjukt bra å drive med begge deler sesongbasert.

– Helt ærlig. Hvor mye tid legger du inn daglig for Instagrammen?

– Ingenting er planlagt, det bare skjer. Legger minst mulig tid inn i det egentlig, redigerer alt på mobilen for å slippe noe styr. Regner med jeg bruker rundt 15 min på et innlegg med redigering og caption. Vi filmer det aller meste fra før, så det handler bare om å få det til å se nice ut.

LAAANGT: Det ble aldri målt, men påstått ca 60 meter pluss over bredammen.

– Har du kontroll på likes og statistikk osv?

– Neineinei, det gidder jeg ikke. Har ikke bedriftsprofil eller noe, da tar det opp for mye av hverdagen min. Har alt for mye viktige ting å bruke tid på, spille terninger osv. Terninger er forøvrig det niceste spillet om dagen.

– Hva er den smudeste sommerjobben du har hatt og hvorfor?

– Det er den jeg har nå. Jeg tjener litt på Instagram slik at jeg har råd til å loffe rundt gjennom sommern, men har ingen sponsede innlegg. Prøver å holde det så ekte som mulig.

– Hva finner man ikke på Instagram, men som du synes burde bli sett?

– Haha nå har jo Nikko allerede svart det beste svaret. Jeg prøvde å være naken på Insta i går men ble rapportert asap. Folk må finne seg noe bedre å drive med enn å være redd for nakenhet og å gjøre kontoen min kjipere.

– Om du kunne gitt et tips til 10 år gamle deg selv. Hva ville det vært?

– Gi mer gass.

– Hvordan liker du isen din?

– Slush.

– Du har ny skisponsor, hva skjer der?

– Jeg er på Faction skis nå, signerte med de like før pondskimmen. Ganske proffe greier så er sjukt stoka på å få være en del av det. I tillegg til det skal jeg bruke bacheloren min som bygg-ingeniør til å hjelpe Amundsen med å videreutvikle alpin og ski-klærne deres.

– Hvem eller hva skal vi se opp for til neste år?

Faction teamet kommer med en film neste år, håper på å få noen bangers der.

– Har du noen konkrete planer for kommende sesong?

– Skal ta noen nettstudier så jeg er friest mulig, har ordnet meg nice leilighet i Oslo så jeg lett kan reise rundt. Har planlagt noen frikjøringsturer med Erik Eriksen, ganske stoket på det. Kommer til å være mye på vestlandet for å leke oss. Skal jo hovedsakelig bare kjøre sjukt mye ski.

– Hva var det feteste du gjorde denne sesongen her?

– Eikedalen ass. Tidenes sesong der i år, snødde enormt mye og latterlig bra shred hele tiden med gutta. Guttastemning hver dag. Det kommer en reportasje i Fri Flyt til vinteren!

Exit Strategy: Her er editen som Benjamin lagde sammen med resten av 4frnt teamet i vinter.

Publisert 2. juli 2018 kl 14.17
Sist oppdatert 2. juli 2018 kl 14.17
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen